Αρχική Τοπικά Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Λαμίας: «Καμία δικαστική ποινή δεν εξιλεώνει τους αμετανόητους δολοφόνους ενός...

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Λαμίας: «Καμία δικαστική ποινή δεν εξιλεώνει τους αμετανόητους δολοφόνους ενός 15χρονου παιδιού»

Σήμερα (09/05/2019) στο Εφετείο Λαμίας ακούσαμε την αγόρευση του Βαγγέλη Ανδρούλα, συνηγόρου του Κορκονέα, σε έναν ατελείωτο μονόλογο γεμάτο αυθαίρετα συμπεράσματα, άκυρους συσχετισμούς και μια έντονη προσπάθεια να αποδείξει πως ο κατηγορούμενος δεν είχε δόλο, αλλά οι συνθήκες τον ανάγκασαν να προβεί σε δολοφονία.

 

Ξεκίνησε την μακρά του τοποθέτηση με περιγραφές της επικινδυνότητας των Εξαρχείων, κάτι που εξ’ αρχής το επικαλούνται ως στοιχείο της μην ενοχής των κατηγορουμένων και ως απόδειξη των δύσκολων συνθηκών εργασίας τους. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίθεση σε λιμενικούς στα Εξάρχεια, στάθηκε για ώρα στα γεγονότα στην Μαρφίν και σε κάποια πάρτι στην πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου.

Στήνοντας το προφίλ των αντεξουσιαστών μπροστά σε δικαστές και ενόρκους, αναφέρθηκε πως είναι άτομα από 13 έως 40 ετών, που μπορούν να δολοφονήσουν από απόσταση μιας και συνήθως πετάνε αντικείμενα κ έτσι δεν χρειάζεται ικανή σωματική διάπλαση, ούτε έχει σχέση η ηλικία. Πιστεύει πως βιοπορίζονται μέσω ληστειών, πουλώντας προστασία, κάνοντας πλιάτσικο και υπονόησε πως μπορεί και να χρηματοδοτούνται. Οι μόνιμοι χαρακτηρισμοί ήταν «αδίστακτοι» και «απάνθρωποι» και μάλιστα διαβάζοντας μηνύματα που αντάλλασε κόσμος από το indymedia μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου, στεκόταν ειρωνικά στην λέξη σύντροφος και στο πόσο ύποπτα γρήγορα μπορεί να μεταδοθεί η πληροφορία. Τέλος, απαξίωσε την εξέγερση του Δεκέμβρη και την υποβίβασε από λαϊκή οργή σε μια κατάσταση χάους, καταστροφών και πλιάτσικου.

Όταν μετά τον πρόλογο αποφάσισε να αναλύσει την βραδιά της 6ης Δεκέμβρη 2008, ισχυρίστηκε πως το περιπολικό δέχθηκε επίθεση, οπότε ήταν υποχρέωση των αστυνομικών να συλλέξουν στοιχεία και να προβούν σε συλλήψεις (παραλείποντας φυσικά να αναφερθεί πως η μόνη κίνηση που έγινε από τον Κορκονέα ήταν πυροβολισμοί κ καμία προσπάθεια συλλήψεων). Αναγνώσθηκαν δε πολλά έγγραφα προς απόδειξη της νομιμότητας κ της τυπικότητας που έδρασαν οι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με τους κατηγορούμενους, εκτός από της παρέα του Αλέξανδρου, που βρισκόταν μπροστά τους, είχανε κόσμο πίσω τους και στο πλάι, είχανε δηλαδή περικυκλωθεί από απειλητικές φιγούρες και ο Κoρκονέας νοιώθοντας φόβο για την ζωή του και την ζωή του συναδέλφου του, αναγκάστηκε να πυροβολήσει 2 φορές όντας σε πανικό….

Η εμμονή του συνηγόρου Ανδρούλα, είναι η απόδειξη πως ο Κορκονέας δεν πυροβόλησε σε ευθεία βολή αλλά στο πλάι και πως ο εξοστρακισμός άλλαξε την φορά του βλήματος, επομένως μια σειρά από ατυχή γεγονότα (!!) οδήγησαν στον θάνατο του Αλέξανδρου. Πιστεύει πως αυτό το στοιχείο είναι το δυνατό του χαρτί και πως θα μετατρέψει την αρχική καταδίκη από δολοφονία από πρόθεση σε δολοφονία εξ αμελείας. Οπότε, ακολούθησε μια μακρά και μπερδεμένη ανάλυση της τοποθεσίας και των θέσεων των κατηγορουμένων, του θύματος κ των μαρτύρων για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως αφού δεν υπάρχει απόλυτη ομοφωνία, είναι όλοι ψευδομάρτυρες ή κατασκευασμένοι μάρτυρες, γεγονός που προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της πολιτικής αγωγής. Ένα άλλο στοιχείο που επικαλείται για να ισχυριστεί ψευδομαρτυρία είναι ότι στο βίντεο της Βαλιάτζα (το οποίο αρνήθηκαν να δείξουν στο δικαστήριο) ακούγεται μια σειρήνα την οποία δεν αναφέρει κανένας μάρτυρας. Πέφτει όμως μόνος του σε αντιφάσεις, γιατί 2 ώρες πριν είχε ισχυριστεί πως το βίντεο είναι φτιαχτό μιας κ επικρατεί απόλυτη σιγή, ενώ οι μάρτυρες μιλάνε για οχλαγωγία, φωνές κ πανικό… Τέλος, κατηγόρησε τους ερευνητές της οικογένειας Γρηγορόπουλου για την συλλογή στοιχείων στο σημείο που πυροβόλησε ο Κορκονέας, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτή ήταν κ η μόνη ενέργεια που έγινε αφού η αστυνομία αποφάσισε να μην πλησιάσει μετά την δολοφονία.

Αφού κατέληξε πως όλοι είναι ψευδομάρτυρες, ανέφερε πως την αλήθεια λένε μόνο οι φίλοι του Αλέξανδρου. Κ εκεί ανέγνωσε το κείμενο που έγραψε ο Ρωμανός από την φυλακή ως απόδειξη σχεδόν της ενοχής του θύματος και αθώωσης του αδίστακτου δολοφόνου. Τόλμησε δε να κατηγορήσει μέχρι και την μητέρα του Αλέξανδρου για ψευδομαρτυρία αφού δεν παραδέχθηκε πως ο γιός της πήγαινε στα Εξάρχεια και συμμετείχε σε πορείες.

«Η άποψη μου για τον Αλέξανδρο είναι πως ήταν ένα ευαίσθητο παιδί που ήθελε να κάνει την επανάσταση του. Δεν διαφωνώ με τις ιδέες του αρκεί να μην ενοχλεί το κοινό δίκαιο. Λυπάμαι που παιδιά σαν τον Αλέξανδρο τα εκμεταλλεύονται ανήθικοι άνθρωποι» είναι κάποια από τα λόγια στον επίλογό του, συν ότι αυτό που συνέβη στον Κορκονέα μοιάζει με κατά λάθος γκολ στο ποδόσφαιρο!! Τέλος, ζήτησε από τους ενόρκους να ακούσουν την συνείδηση τους και τους νόμους και έφερε σαν παράδειγμα προς αποφυγήν τον Πόντιο Πιλάτο και την καταδίκη του Χριστού!!!

Όσοι παρευρεθήκαμε σήμερα στην αίθουσα του Εφετείου Λαμίας παρακολουθήσαμε μια προκλητική παραποίηση όλων των στοιχείων, μια αντιστροφή της πραγματικότητας στην οποία ο Κορκονέας από δολοφόνος γίνεται θύμα. Μετά από δέκα χρόνια δικής ο συνήγορος υπεράσπισης προσπαθεί να μπερδέψει τους ενόρκους και καταλήγει σε ακραίες δηλώσεις.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για 20/05 με την αγόρευση της υπεράσπισης Σαραλιώτη και 19/06 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με την ανακοίνωση της απόφασης.

Το Αυτοδιαχειροζόμενο Στέκι Λαμίας θα είναι εκεί και ζητάει απ όλους και όλες την παρουσίας τους.

«Καμία δικαστική ποινή δεν εξιλεώνει τους αμετανόητους δολοφόνους ενός 15χρονου παιδιού»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.