Στην Πάτρα, ο Κώστας Πελετίδης κατάφερε να επανεκλεγεί για τρίτη φορά συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,69%, ενώ στον Τύρναβο, ο Στέλιος Τσικριτσής, νίκησε με ποσοστό 50,15% και 5.898 ψήφους Στην Καισαριανή, ο Ηλίας Σταμέλος συγκέντρωσε ποσοστό 61,51%, Ευάγγελος Σίμος αναδείχθηκε δήμαρχος Πετρούπολης με ποσοστό 55,33% και στο Χαϊδάρι, ο Μιχάλης Σελέκος νίκησε με 55,23%. Ακόμη, στις νίκες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συγκαταλέγεται και η εκλογή του Φανούρη Καρούτσου, που εκλέχθηκε δήμαρχος Ικαρίας με ποσοστό 45,07% από τον πρώτο γύρο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας».

Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα:

«Οι δημοτικές αυτές αρχές θα αποτελούν στήριγμα του λαού στον καθημερινό του αγώνα για τα δικαιώματά του, θα είναι αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις και το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της τοπικής διοίκησης ως μακρύ χέρι του κράτους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακόμη, σχετικά με την επανεκλογή του Πελετίδη στην Πάτρα ανέφερε ότι «ιδιαίτερα η συνεχιζόμενη για τρίτη φορά επικράτηση στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, στην Πάτρα, παρά τον βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε η δημοτική αρχή, δείχνει την επιβράβευση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων της Πάτρας στη δημοτική αρχή Πελετίδη, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αυτή έχει. Μια δημοτική αρχή που παλεύει και έχει αποτελέσματα υπέρ του λαού της Πάτρας, επειδή ακριβώς ήταν μαχητική αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις, στο κράτος και τους μηχανισμούς του, επειδή δεν συμβιβάστηκε με το σημερινό αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο. Είναι μια νίκη που έχει γενικότερη πολιτική σημασία που δείχνει ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η αναμέτρηση στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή υλοποιείται και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και γενικότερα».

Σχολιάζοντας τα υψηλά ποσοστά αποχής δήλωσε πως «θεωρούμε ότι περικλείει, όμως, επίσης σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι σε τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, απόρριψης της λογικής του “μικρότερου κακού”, δηλαδή της επιλογής μεταξύ δύο υποψηφίων που δεν διαφέρουν και πολύ σε κεντρικά ζητήματα, αλλά και απαξίωσης, πρέπει να πούμε, απέναντι στον “θεσμό” της τοπικής διοίκησης με τον ταξικό αντιλαϊκό του χαρακτήρα. Προφανώς είναι ζητούμενο η διαμαρτυρία, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη, στη διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά».

«Συνολικά επιβεβαιώνεται και με τα σημερινά αποτελέσματα ότι, παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό ακόμα, σταθεροποιείται και ενισχύεται συνεχώς, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Έχουμε επίγνωση των μεγάλων ευθυνών μας για να είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό, μαζί του στα μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Μία πολιτική που ειδικά σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους και τις περιφέρειες, έχει συμμάχους τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας».