Αρχική Βίντεο Ενας παραμυθένιος γάμος… όμως υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τη νύφη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενας παραμυθένιος γάμος… όμως υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τη νύφη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό το βίντεο από την τελετή δεν είναι σαν αυτά που έχουμε συνηθίσει….

Οι γάμοι υποτίθεται ότι είναι χαρούμενες και εορταστικές εκδηλώσεις…..Δυστυχώς  15 εκατομμύρια νύφες το χρόνο δεν είναι καθόλου ευτυχισμένες…..

Περίπου 15 εκατομμύρια κορίτσια θα παντρευτούν σε παιδική ηλικία φέτος – με το δικαίωμά τους σε μια παιδική ηλικία καταπατημένο. Αυτό το βίντεο της  UNICEF/UNFPA έχει ως στόχο να θέσει στο προσκήνιο αυτή την ζοφερή πραγματικότητα.

H νέα πρωτοβουλία πολλών χωρών θα προστατεύσει εκατομμύρια κορίτσια από το γάμο σε παιδική ηλικία.

Νέα Υόρκη, 8 Μαρτίου 2016 – Μια νέα πρωτοβουλία πολλών χωρών για να επιταχύνει τη δράση για τον τερματισμό των γάμων παιδιών θα βοηθήσει στην προστασία των δικαιωμάτων εκατομμυρίων εκ των πιο ευάλωτων κοριτσιών του κόσμου, δήλωσαν UNICEF και UNFPA, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

160308a1

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα UNFPA-UNICEF για Επιτάχυνση της Δράσης για τον Τερματισμό των Γάμων Παιδιών που ανακοινώθηκε σήμερα, θα περιλαμβάνει τις οικογένειες, τις κοινότητες, τις κυβερνήσεις και τους νέους. Είναι μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας για την αποτροπή των γάμων των κοριτσιών σε πολύ μικρή ηλικία και την υποστήριξη εκείνων που έχουν ήδη παντρευτεί, σε 12 χώρες σε ολόκληρη την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, όπου τα ποσοστά των γάμων παιδιών είναι υψηλά.

«Επιλέγοντας πότε και ποιον θα παντρευτείς είναι μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής. Οι γάμοι σε παιδική ηλικία στερούν από εκατομμύρια κορίτσια αυτή την επιλογή κάθε χρόνο,» είπε ο Δρ Babatunde Osotimehin, Εκτελεστικός Διευθυντής του UNFPA, Ταμείου Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών. «Ως μέρος αυτού του παγκόσμιου προγράμματος, θα συνεργαστούμε με τις κυβερνήσεις χωρών με μεγάλη εξάπλωση των γάμων παιδιών για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εφήβων κοριτσιών, έτσι ώστε τα κορίτσια να μπορούν να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και οι χώρες να μπορούν να επιτύχουν τους κοινωνικούς και οικονομικούς στόχους της ανάπτυξής τους.»

Δείτε περισσότερα www.unicef.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.