Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Λαμία: “Πρώτο κουδούνι” για τα σχολεία – Δείτε φωτογραφίες από αγιασμούς

 

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 η νέα σχολική χρονιά για μαθήτριες και μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε όλη την Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί οι καθιερωμένοι αγιασμοί, δόθηκαν οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, τα παιδιά παρέλαβαν τα βιβλία τους και αποχώρησαν. Από αύριο Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα. Διαβάστε εδώ τις αλλαγές που θα ισχύσουν σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τους αγιασμούς σε σχολεία της Λαμίας όπου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ο Βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κοτρωνιάς, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Παιδείας Θανάσης Παπαχρήστος.

 

 

Γ. Οικονόμου από τη Λαμία: Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου στο 7ο Γυμνάσιο Λαμίας, στη Νέα Άμπλιανη, για τον καθιερωμένο αγιασμό στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

«Το σχολείο είναι οι γνώσεις, είναι οι σχέσεις ζωής με τους δασκάλους και τους συμμαθητές, είναι η αγωγή και οι αρχές. Το σχολείο είναι το θεμέλιο, αλλά και η κινητήριος δύναμη για τα καλύτερα που είναι μπροστά. Η βάση για την ενήλικη ζωή.

Για αυτό χρειάζεται να  συνεχίσουμε να προσπαθούμε όλοι, ώστε τα σχολεία μας να είναι χώροι έμπνευσης, εξέλιξης και χειραφέτησης. Με σχέδιο συνεχίζουμε τα σταθερά βήματα, συνεχίζουμε να εισάγουμε καινοτομίες για ένα σχολείο αντάξιο των παιδιών μας.

Εύχομαι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλό ξεκίνημα με αισιοδοξία και όραμα, για μια δημιουργική σχολική χρονιά!».

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΗΛΙΑ ΣΑΝΙΔΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Κάθε νέα σχολική χρονιά σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, ένα νέο δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης.

Θέλω να ευχηθώ στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή, γόνιμη και εποικοδομητική χρονιά.

Εμείς εξάλλου ως γονείς έχουμε περισσότερη αγωνία από τα παιδιά, αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι το νέο ξεκίνημα και η ελπίδα.

Αυτό που μετράει περισσότερο είναι τα δικά σας  «θέλω» και τα όνειρα που τα συνοδεύουν.

Καλή σχολική χρονιά!

 

Δήλωση του Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου:

“Επιστροφή στα θρανία σήμερα!
Ένα νέο δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης ξεκινά με αισιοδοξία, με δύναμη, ελπίδα και πολλά όνειρα.
Εύχομαι καλή πρόοδο και μια δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες, και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και κηδεμόνες που στηρίζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τον αγώνα των παιδιών.”

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ