Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Είδαμε τον “Αίαντα”: Ένας ηθοποιός, εννέα διαφορετικά πρόσωπα πάνω στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης (Βίντεο-Φωτογραφίες)

 

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 απολαύσαμε τη δεύτερη παράσταση του Φεστιβάλ Σολίστες και Πρωταγωνιστές σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Η παράσταση “Αίας” του Σοφοκλή με τον Μιχάλη Σαράντη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη μας συνεπήρε!

“…και οι αλύγιστες αποφάσεις… αλλάζουν”

Ένας συγκλονιστικός Μιχάλης Σαράντης ερμήνευσε και τους 9 ρόλους της γνωστής τραγωδίας επί σκηνής και καθήλωσε το κοινό με τον τρόπο που μεταμορφωνόταν μπροστά στα μάτια του αλλάζοντας τη φωνή και τη στάση του σώματός του. Οι εκφράσεις του προσώπου του, όμοιες με τις μάσκες του αρχαίου δράματος, υποστηριζόταν ιδανικά από τους υπέροχους φωτισμούς, καθηλώνοντάς μας.

Μια ερμηνεία που σίγουρα θα πρέπει να μελετήσουν σπουδαστές και σπουδάστριες δραματικών σχολών.

Η σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη είχε όλη την λιτότητα και ταυτόχρονα την επιβλητικότητα που αρμόζει σε ένα τόσο απαιτητικό κείμενο ενώ το εύρημα του “διαλόγου” του ήρωα με τα ζωγραφικά έργα του Απόστολου Χαντζαρά είναι εξαιρετικό καθώς τα ίδια τα έργα με τη δωρικότητά τους προσφέρουν στην τραγικότητα του κειμένου και στην εξέλιξη του δράματος που εκτυλίσσεται επί σκηνής.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Νίκος A. Παναγιωτόπουλος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Ερμηνεία: Μιχάλης Σαράντης

Ζωγραφικά έργα: Απόστολος Χαντζαράς

Σκηνική επιμέλεια- Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης

Διασκευή – Προσαρμογή Κειμένου: Γιώργος Νανούρης – Μιχάλης Σαράντης

Το Φεστιβάλ Σολίστες και Πρωταγωνιστές συνεχίζεται το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 με την παράσταση «Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ με τον Θοδωρή Γκόγκο.  Λεπτομέρειες εδώ.


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ