Αρχική MAG24 TV Αινιάνες: Αφιέρωμα του Δήμου Λαμιέων στην “οικογένεια-κόσμημα για τη Φθιώτιδα” (Βίντεο –...

Αινιάνες: Αφιέρωμα του Δήμου Λαμιέων στην “οικογένεια-κόσμημα για τη Φθιώτιδα” (Βίντεο – Φωτογραφίες)

 

Το απόγευμα της Δευτέρας 31 Μαΐου στο 1ο Δημοτικό σχολείο στα Γαλανέικα Λαμίας, ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τον Γεώργιο Καλλιώρα συγγραφέα και ερευνητή, διοργάνωσαν την εκδήλωση με θέμα: “Η ανάπτυξη του γενεαλογικού δέντρου της Ιστορικής και πνευματικής οικογενείας των Αινιάνων”, στα πλαίσια του προγράμματος εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.

Στο αφιέρωμα σε μια “οικογένεια-κόσμημα για τη Φθιώτιδα”, όπως είπε ο Γιώργος Αναγνώστου κατά την εισαγωγική του ομιλία, αναπτύχθηκε όλη η ιστορία της οικογένειας των Αινιάνων, από τα πρώτα στοιχεία που βρίσκουμε καταγεγραμμένα για αυτή, έως τις μέρες μας και  αναδείχθηκε η σημαντική τους προσφορά στον τόπο.

Οι ομιλητές, μέσα από την ιστορία της σημαντικής αυτής οικογένειας, έριξαν φως, όχι μόνο στην νεότερη ιστορία της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας καθώς η οικογένεια των Αινιάνων διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, συμμετέχοντας και πολλές φορές, επηρεάζοντας, κομβικά ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Αμαλία Ποντίκα και Παναγιώτης Φώσκολος καθώς και δεκάδες συμπολίτες μας! Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας!

Για τους Αινιάνες μίλησαν:

  • Για τον Παπαζαχαρία, γενάρχη των Αινιάνων, ο Εκπαιδευτικός Γεώργιος Σταυρόπουλος.
  • Για τον γιο του Παπαζαχαρία, λόγιο, αγωνιστή, γερουσιαστή Γεώργιο Αινιάν ο Δημοσιογραφος Ηλίας Προβόπουλος.
  • Για την κόρη του Γεωργίου Αινιάν και την πρώτη ποιήτρια της Φθιώτιδος και τα παιδιά της Αγανίκης Αινιάνος η πρώην πρόεδρος του Ομίλου Φθιωτων Λογοτεχνών και συγραφέων και Διαχειρίστρια κατασκευαστικών έργων, συγγραφέας και εκδότης του Οίκου Χρόνος Εκδόσεις, Βασιλική Νικοπούλου.
  • Για τον γιό της Αγανίκης Αινιάνος Μαζαράκη, Μακεδονομάχο, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Μαζαράκη Αινιάν (Καπετάν Ακρίτα) και τους απογόνους του, ο καθηγητής Δημήτριος Κυριόπουλος.
  • Για τον Μακεδονομάχο και αντιστράτηγο Αλέξανδρο Μαζαράκη Αινιάν, ο Μηχανολογος Μηχανικός Αθανάσιος Χριστοδούλου.
  • Για την κόρη του Παπαζαχαρία Δεσποινιώ-Δέσπω Αινιάν τους απογόνους της και για τον αδερφό της Χριστόδουλο Αινιάν, η εκπαιδευτικός ενδυματολογίας και σχεδιασμού ρούχων Ευα Τσιάμη.
  • Για το τέταρτο παιδί του Παπαζαχαρία, λόγιο και αγωνιστή Δημήτριο Αινιάν και τους απόγονους του, ο εκπαιδευτικός Γιώργος Αναγνώστου.

 

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.