Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Αλέν Ντελόν: Βρέθηκε οπλαστάσιο στο σπίτι του – Κατασχέθηκαν 72 πυροβόλα και 3.000 σφαίρες

 

Στην κατάσχεση 72 πυροβόλων όπλων και 3.000 φυσιγγίων από το σπίτι του διάσημου ηθοποιού Αλέν Ντελόν στο Ντουσί της κεντρικής Γαλλίας, προχώρησε η γαλλική αστυνομία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τρίτη (27/02) η εισαγγελία του Μονταρζίς.

Σύμφωνα με την Le Parisien, πρόκειται για σκοπευτικά όπλα,κατηγοριών Α και Β, και συλλεκτικά όπλα. Οι προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν ότι ο γνωστός ηθοποιός «δεν είχε κάποια εξουσιοδότηση που του επέτρεπε να κατέχει πυροβόλο όπλο». Με αυτά τα δεδομένα, η έρευνα συνεχίζεται, μεταξύ άλλων, για την κατηγορία της «παράνομης απόκτησης και κατοχής όπλων κατηγορίας Α, Β και Γ». Οι ερευνητές που βρέθηκαν στο ακίνητο του 88χρονου ηθοποιού, διαπίστωσαν, επίσης, την ύπαρξη ενός σκοπευτηρίου/πεδίου βολής.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την έναρξη μιας άλλης εισαγγελικής έρευνας, σχετικής με τις τεταμένες σχέσεις του Αλέν Ντελόν με τα παιδιά του. Το συγκεκριμένο πλαίσιο σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του ηθοποιού, ώθησαν, σύμφωνα με τη Le Parisien, την εισαγγελία να εξετάσει λεπτομερώς το θέμα της οπλοκατοχής του Γάλλου ηθοποιού.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Αλέν Ντελόν βρίσκεται υπό νομική κηδεμονία (“mis sous tutelle”), δηλαδή εποπτεύεται από τρίτο άτομο που υπέδειξε ο δικαστής εδώ και εβδομάδες μετά από διένεξη με τα τρία ενήλικα παιδιά του. Σε μια από τις επισκέψεις του, ο “επόπτης-κηδεμόνας” διαπίστωσε ότι ο ηθοποιός έχει όπλο και το κατήγγειλε στην εισαγγελία, η οποία διέταξε έρευνα στην οικία του Ντελόν.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Elle, η Ανούσκα Ντελόν, η κόρη του ηθοποιού, εξήγησε ότι πηγαίνει «πάντα με τον σωματοφύλακά της» στο σπίτι του πατέρας της, λόγω του πάθους που έχει για τα όπλα, προσθέτοντας ότι διατηρεί μια «αρκετά μεγάλη συλλογή». Η Ανούσκα Ντελόν πρόσθεσε, ακόμη, ότι τα αδέρφια της, όταν βρίσκονται στο Ντουσί «περπατούν οπλισμένοι στο σπίτι», πιστεύοντας ότι βρίσκονται «στην Άγρια Δύση».

 Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ