Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

«Αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί» και στη Λαμία! Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με μήνυμα «αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί» πραγματοποιήθηκε και στη Λαμία η ταυτόχρονη πανελλαδική δράση ενημέρωσης «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» με τη συμμετοχή 40 πόλεων της ελληνικής επικράτειας με διοργανωτή το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

 

Η προώθηση της δράσης είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το αλκοόλ εξακολουθεί και στη χώρα μας, να αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών ενώ ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά τροχαίων που συμβαίνουν μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, στα οποία εμπλέκονται κυρίως νεαρά άτομα.

Για 16η συνεχόμενη χρονιά στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία και έξω από επιλεγμένα κέντρα διασκέδασης εθελοντές του Ινστιτούτου προέτρεψαν τους νέους που προσήλθαν για διασκέδαση να επιλέξουν τον «Οδηγό της παρέας», που, αφού αποδέχθηκε τον τίτλο φόρεσε ένα ειδικό βραχιολάκι ώστε να δεσμευθεί ότι δεν θα καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ. Βγαίνοντας από το σημείο ο Οδηγός της παρέας έκανε, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ με τη βοήθεια των εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ., και κάποιου εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. ή της Τροχαίας, ώστε να αποδειχθεί ότι τήρησε την υπόσχεση να μην καταναλώσει αλκοόλ. Τότε ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύθηκε ενώ, στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβούλευσαν να αφήσει το όχημά του και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Ο Δήμος Λαμιέων και φέτος συμμετείχε στη 16η “Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα”, με την υποστήριξη του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Λαμιέων, της ΕΛ.ΑΣ, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Ε.Ε.Σ. και του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ το παρών στη βραδινή δράση έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Φώσκολος και Δημήτρης Τζούφλας.


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ