Αρχική Τοπικά Αμφίκλεια: Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η εσπερίδα για την ψυχική υγεία

Αμφίκλεια: Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η εσπερίδα για την ψυχική υγεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα…

Σε εσπερίδα η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας και το Κέντρο Κοινότητας της περιοχής, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας στο
Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής, συμμετείχαν επιστήμονες και εξωτερικοί συνεργάτες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στην οποία ανέπτυξαν τις απόψεις και την τεχνογνωσία τους και άλλοι φορείς, όπως η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας και ο Κοι.Σ.Π.Ε. «Ανεμώνη», δόθηκε η ευκαιρία στους παριστάμενους ομιλητές να ενημερώσουν το παρευρισκόμενο κοινό για θέματα ψυχικής υγείας τα οποία και θεωρούνται μάστιγα της εποχής.

Σε συνέχεια προηγουμένων δηλώσεων του, ο κ. Θεόδωρος Π. Δημόπουλος στην τοποθέτηση του έκανε μνεία στην ανάγκη για συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ των φορέων, η οποία εκτιμάται ότι είναι δυνατό να συνδράμει στην αφύπνιση των τοπικών κοινωνιών, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην ανάσχεση μέρους φαινομένων κοινωνικής παθογένειας, όπως αυτή που δρομολογήθηκε ανάμεσα στον οργανισμό και το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Αναπτύξαμε συνεργασίες με εξωστρεφή προσανατολισμό που
διαμορφώνουν κουλτούρα πρόληψης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.