Αρχική Κόσμος Ανακάλυψαν μούμια του «Βαν Γκογκ» σε ισπανική εκκλησία

Ανακάλυψαν μούμια του «Βαν Γκογκ» σε ισπανική εκκλησία

Στην ισπανική εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου αρχαιολόγοι ανακάλυψαν περισσότερα από 30 μουμιοποιημένα σώματα ανθρώπων, εκ των οποίων ένα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τη μορφή της διάσημης αυτοπροσωπογραφίας του Βαν Γκογκ.


Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα της μούμιας η οποία έχει διατηρηθεί εντυπωσιακά και η οποία ανακαλύφθηκε μαζί με άλλα ανθρώπινα σώματα στην εκκλησία του χωριού Κουίντο, κοντά στη  Σαραγόσα της Ισπανίας κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης ζημιών.
Οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην αποκατάσταση του ναού αντίκρισαν με έκπληξη 30 μουμιοποιημένα σώματα να προεξέχουν από ξύλινα φέρετρα σε εξαιρετική κατάσταση. Τα σώματα  11 ενηλίκων και 24 παιδιών ήταν φυλαγμένα σε ένα παρεκκλήσι του ναού, τυλιγμένα σε πανιά, σύμφωνα με το Discovery News.

Το 2014 ξεκίνησε η μελέτη και η αποκατάσταση τους, «ένα έργο που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη»,  δήλωσε  η Μερσέντες Γονζάλεθ, διευθύντρια του Instituto de Estudios Científicos en Momias στη Μαδρίτη. «Έχουμε ξεκινήσει με πέντε μούμιες, δύο ενήλικες και τρία παιδιά», συμπλήρωσε.003

Οι σοροί μουμιοποιήθηκαν με φυσικό τρόπο χάρη στο πολύ ξηρό έδαφος της περιοχής. Χρονολογούνται σε μια περίοδο που υπολογίζεται ανάμεσα στα τέλη του 18ου μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, βάσει των ενδυμάτων τους. Μερικές αρσενικές μούμιες φορούσαν χιτώνες μοναχών. «Στην Ισπανία ήταν πολύ διαδεδομένη η ταφή των ανθρώπων με κάποιου τύπου θρησκευτική αμφίεση. Μερικές από τις μούμιες φορούν χιτώνες του Τάγματος των Φραγκισκανών ενώ δεν ήταν μοναχοί», δήλωσε ο Γκονζάλες.

Ο νεκρός που ομοιάζει τόσο στον Βαν Γκογκ, πιστεύεται ότι ήταν ηλικίας περίπου 40 ετών όταν πέθανε, κι είναι ντυμένος με χιτώνα Φραγκισκανού. Ωστόσο, ελάχιστα στοιχεία είναι μέχρι στιγμής γνωστά γι ‘αυτόν, τις ασθένειες από τις οποίες έπασχε αλλά και η αιτία του θανάτου του. «Είμαστε σε αναμονή για τα αποτελέσματα της ιστολογικής ανάλυσης που στάλθηκαν σε διάφορα διεθνή ινστιτούτα στην Ιταλία, την Κορέα, τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ και τη Βραζιλία», δήλωσε ο Γκονζάλες.

Επισήμανε μάλιστα ότι στην περιοχή της Αραγονίας, στην οποία ανήκει το Κουίντο, υπήρξαν αρκετές επιδημίες, ιδιαίτερα τον 18ο αιώνα, αλλά κυρίως η ευλογιά και ο κίτρινος πυρετός είχαν «ρημάξει» την περιοχή, ενώ το 19ο αιώνα η επιδημία της χολέρας κόστισε τη ζωή πολλών ανθρώπων.βαν γκογκ μουμια 4 βαν γκογκ μουμια 1 βαν γκογκ μουμια  5 βαν γκογκ μουμια  3 βαν γκογκ μουμια  2

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.