Αρχική MAG24 TV «Αναζητώντας» τη… Μυκηναϊκή εποχή – Προχωράνε οι ανασκαφές στο Κάστρο της Λαμίας...

«Αναζητώντας» τη… Μυκηναϊκή εποχή – Προχωράνε οι ανασκαφές στο Κάστρο της Λαμίας (Βίντεο)

 

Πρόκειται για ένα σπουδαίο για την πόλη μας αρχαιολογικό project, πενταετούς διάρκειας, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο ξεκίνησε το 2018, με την προηγούμενη δημοτική αρχή, με τον Καθηγητή Αρχαιολογίας και Πρόεδρο του Μυκηναϊκού Ιδρύματος, κ. Χριστοφίλη Μαγγίδη και συνεχίζεται από τη σημερινή διοίκηση. Το τελευταίο διάστημα στο έργο συμμετέχει και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός. 

Σε αυτή την ερευνητική προσπάθεια, σημαντική είναι η συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και της Προϊσταμένης  κ. Έφης Καράντζαλη, την οποία και ευχαριστώ προσωπικά για την εξαιρετική συνεργασία, για τον σεβασμό που επιδεικνύει στο παρελθόν του τόπου μας αλλά και που με τη στάση και το έργο της αποδεικνύει ότι σε κάθε της προσπάθεια δρα αποκλειστικά με γνώμονα την ανάδειξη και προώθηση της επιστήμης της Αρχαιολογίας.

 

Το πρόγραμμα αρχαιολογικών ερευνών περιλαμβάνει, αρχικά, τη χωροταξική διανομή των μυκηναϊκών θέσεων στην κοιλάδα του Σπερχειού και, δευτερευόντως, τον εντοπισμό ανακτορικού κέντρου στην περιοχή, με έρευνες που προς το παρόν επικεντρώνονται στον λόφο της Ακρολαμίας.

Στις έρευνες αυτές, συμμετέχει ενεργά μία διεθνής ομάδα φοιτητών, από ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, οι οποίοι φέρνουν στο φως σημαντικά ευρήματα, ενθαρρυντικά για τη σημασία της περιοχής και την ανάδειξη της ιστορικότητάς της.

Αναμένοντας, επομένως, τα αποτελέσματα των ερευνών, ως Δήμος Λαμιέων δεν έχουμε παρά να είμαστε συμπαραστάτες και υποστηρικτές σε αυτή την προσπάθεια, με απώτερο σκοπό το καλό του τόπου μας.

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

 

Δείτε επίσης: 

Συνέντευξη με την εικαστικό και αρχαιολόγο Χρυσάνθη Μαγγίδη

Η Χρυσάνθη Μαγγίδη δηλώνει γοητευμένη από τη Λαμία… κι εμείς από τα έργα της!

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.