Αρχική Τοπικά «Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία»: Προς αποκατάσταση της αλήθειας για τα γήπεδα Μακρακώμης και...

«Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία»: Προς αποκατάσταση της αλήθειας για τα γήπεδα Μακρακώμης και Πλατυστόμου

Η ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Μακρακώμης σχετικά με το Δελτίο Τύπου για τα γήπεδα Μακρακώμης και Πλατυστόμου:

«Σχετικά με το Δελτίο Τύπου που αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση χλοοτάπητα στα γήπεδα της Μακρακώμης και του Πλατυστόμου προϋπολογισμού 739.502,50€ και το οποίο αναφέρεται σε ενέργειες που έγιναν από πλευράς της Νέας Δημοτικής Αρχής, σας κάνουμε γνωστό για έγκυρη ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή τα έγγραφα έχουν ημερομηνίες και υπογραφές, ότι η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε ολοκληρωμένη επί ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ήταν ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, αξιολογήθηκε ΘΕΤΙΚΑ (δεν υπογράφηκε λόγω της επίσπευσης των Εθνικών Εκλογών) και υπογράφηκε η Απόφαση ένταξης του έργου από το Νέο Υπουργό.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν σε ποιες ενέργειες της Νέας Δημοτικής Αρχής αναφέρεται το Δελτίο Τύπου;»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020

 

Στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μακρακώμης τη Δευτέρα 30/12/2019 τέθηκε σε ψηφοφορία ο Προϋπολογισμός Εσόδων – Δαπανών για το οικονομικό έτος 2020.Η παράταξή μας έκρινε σκόπιμο, παρόλο το περιορισμένο του χρόνου, να καταθέσει δική της εναλλακτική πρόταση ισοσκελισμένου Προϋπολογισμού,καθώς απ’ την πρώτη στιγμή που λάβαμε την πρόταση της συμπολίτευσης διαφωνούσαμε κάθετα σε καίρια σημεία της.

Κύριος άξονας της πρότασης που καταθέσαμε ήταν η σύμπτυξη ποσών στο όριο των απευθείας αναθέσεων, ώστε να δημιουργηθούν οικονομικά μεγέθη ικανά για τη διενέργεια κλειστών διαγωνισμών, με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων μέσω των εκπτώσεων που δύναται να προκύψουν.

Αναλυτικότερα, με τις διορθωτικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από πλευράς μας σε κομβικά σημεία του Προϋπολογισμού, συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό των396.920, χωρίς να έχουν συνυπολογιστεί σε αυτό τα έσοδα από εκπτώσεις. Απ’ το συνολικό αυτό ποσό ένα μέρος διατίθεται για Επενδύσεις, ενώ τα υπόλοιπα χρήματαενισχύουν την παγίαγια καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων των Τοπικών Κοινοτήτων.

Πιο ειδικά, σχετικά με την πρόσληψη Γενικού Γραμματέα και 4 ειδικών συνεργατών – συμβούλων όπως προτείνεται από την συμπολίτευση, εμείς σαν παράταξη θεωρούμε ως μη αναγκαία τη θέση του Γενικού Γραμματέα σε ένα μικρού μεγέθους Δήμο όπως ο δικός μας. Παράλληλα, θεωρούμε πως ο Δήμος μας διαθέτει επαρκές επιστημονικό προσωπικό και έτσι προτείνουμε την πρόσληψη 2 αντί 4 ειδικών συνεργατών – συμβούλων. Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το υψηλό οικονομικό κόστος, καθώς η πρόταση της συμπολίτευσης για Γενικό Γραμματέα και 4 ειδικούς συνεργάτες – συμβούλους αναμένεται να κοστίσει στο Δήμο μας σε βάθος 4ετίας περίπου 400.000.

Επιπλέον, θεωρούμε πως οι εργασίες καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων αποτελούν αναπόσπαστη αρμοδιότητα των προέδρων και των τοπικών συμβουλίων, κι έτσι προτείνουμε την κατάργηση κωδικών με κατάτμηση ποσών ανά Δημοτική Ενότητα, και τη μεταφορά του συνολικού ποσού στον κωδικό για την απόδοση παγίας εντολής κατά περίπτωση και όταν αυτό ζητηθεί από την εκάστοτε Κοινότητα.

Κατανέμοντας το ποσό που εξοικονομήθηκε από τις παραπάνω παρεμβάσεις, εντάσσουμε στο σχέδιο Προϋπολογισμού 2020, 4 νέους κωδικούς που αφορούν μελέτη και κατασκευή έργων. Πρόκειται για:

 

  1. Αντικατάσταση κεντρικού δικτύου ύδρευσης Κοινότητας Αγίου Γεωργίου από θέση Μάτιση μέχρι Δεξαμενή,

με πίστωση 70.000

  1. Οδοποιία Κοινότητας Τυμφρηστού από θέση Βρύση Λούκενας μέχρι Τσιρωνέικα, με πίστωση 50.000
  2. Κατασκευή αμφιθεάτρων στιςΔημοτικές Ενότητες Σπερχειάδας και Μακρακώμης, με πίστωση 100.000

4.Μελέτη για την ανάπλαση – κατασκευή πολυχώρου στο δημοτικό χώρο πλησίον Κέντρου Υγείας Μακρακώμης,

με πίστωση 15.000

Τέλος, σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020, να τονιστεί πως δε περιλαμβάνει τίποτα καινούργιο συγκριτικά με εκείνο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Εμφανίζει παντελή έλλειψη νέων χρηματοδοτήσεων, μιας και το συνολικό ποσό των 4 περίπου εκατομμυρίων ευρώ για έργα, που εντάσσεται και στον Προϋπολογισμό, είναι χρήματα που συγκεντρώθηκαν αποκλειστικά από την προηγούμενη διοίκηση. Μάλιστα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος της παράταξής μας απευθύνθηκε προς τη συμπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά πως σε τέσσερις μήνες διοίκησης απ’ τη στιγμή που ανέλαβε, η νέα Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε ευρώ για το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Η τοποθέτηση αυτή δεν αντικρούστηκε από κανένα μέλος της πλειοψηφίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.