Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Από Στυλίδα για Λαμία χωρίς αυτοκίνητο; Και όμως γίνεται!

Αυτό θα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη Λαμία που θα βοηθούσε πολύ στο κυκλοφοριακό της πόλης αλλά και θα έκανε τη Λαμία πρωταγωνίστρια στον πράσινο τρόπο μετακίνησης! 

Τι πιο οικολογικό μέσο από το ποδήλατο! Φανταστείτε 4 νέους ποδηλατόδρομους που θα ένωναν τη Λαμία με Στυλίδα, Λουτρά Υπάτης, Γοργοπόταμο, Θερμοπύλες! Στις διαδρομές αυτές δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μιας και είναι στον κάμπο του Σπερχειού

Μακάρι να μην ήταν απλά σχέδια του μυαλού μας και να τα υιοθετούσε ο Δήμος ή η Περιφέρεια για να πραγματοποιούνταν κάποια στιγμή! Θα «καίγαμε» πολλά ψωμάκια, θα ποδηλατοβολτούσαμε κάθε Κυριακή οικογενειακώς από τον ασφαλές ποδηλατόδρομο, θα περπατούσαμε στη γύρω φύση κάθε στιγμή που θα μας «έπνιγε» το τσιμέντο της πόλης!

 

Ας δούμε λίγο τις παρακάτω εικόνες για να κατανοήσουμε καλύτερα τις προτάσεις:

Ποδηλατόδρομος από το κέντρο της Λαμίας στη Στυλίδα:

Από την πλατεία Πάρκου, μέσω Καποδιστρίου και ευθεία για Ξηριώτισσα και από εκεί στη Στυλίδος μέχρι το κέντρο της Στυλίδας!!!

Screenshot_1

 

Ποδηλατόδρομος από το Νοσοκομείο Λαμίας για Γοργοπόταμο:

Το πιο δύσκολο ίσως κομμάτι θα είναι αυτό από το Νοσοκομείο Λαμίας στην πλατεία Ελευθερίας μέσω Γαλανέικων και Υψηλάντου, μετά στη πλατεία Πάρκου, στη Καρπενησίου μέχρι το Παγκράτι και από εκεί κατευθείαν για τη Γέφυρα Γοργοποτάμου

Screenshot_4

 

Κυκλικός Ποδηλατόδρομος από το κέντρο της Λαμίας για Λουτρά Υπάτης – Κομποτάδες και ξανά Λαμία

Από πλατεία Πάρκου στην Καρπενησίου και μετά στον Σταυρό, χωριό Λιανοκλάδι και στροφή για Λουτρά Υπάτης. Στη συνέχεια για Μεξιάτες και Κομποτάδες μέχρι το σταθμό Λιανοκλαδίου και ξανά στην Καρπενησίου!

Screenshot_3

 

Ποδηλατόδρομος από κέντρο της Λαμίας για Θερμοπύλες

Μέσω Λεωνίδου και στη συνέχεια για ΤΕΙ Στερεάς, Μοσχοχώρι, Δαμάστα και τέρμα στο χωριό Θερμοπύλες

Screenshot_2

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και στη Λαμία σίγουρα θα έχουμε περίπτωση σαν την Πωλίνα! Αμφιβάλλετε;

 

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ