Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου: 17.500 θεατές παρακολούθησαν τον «Ιππόλυτο» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου

Πανηγυρικά άνοιξε τις πύλες του για φέτος το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη, που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Την παράσταση παρακολούθησαν, την Παρασκευή και το Σάββατο, 17.500 θεατές.

Το κοινό ενθουσιάστηκε και χειροκρότησε θερμά τον θίασο, στον οποίο συμμετείχαν οι Κόρα Καρβούνη, Ορέστης Χαλκιάς, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης και Έλενα Τοπαλίδου.

 

Την παράσταση παρακολούθησε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αμέσως μετά, ξεναγήθηκε στην περιοδική έκθεση «Η Μήδεια στην Επίδαυρο, στον ανακαινισμένο εκθεσιακό χώρο, εντός του Αρχαίου Θεάτρου. Η εν λόγω έκθεση, θα είναι ανοιχτή όλο το διάστημα των καλοκαιρινών παραστάσεων του φεστιβάλ στην Επίδαυρο.

Χορός Γυναικών

Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Ιωάννα Λέκκα, Αμαλία Νίνου, Μελίνα Πολυζώνη, Ηρώ Χαλκίδη.

Χορός Κυνηγών

Διαμαντής Αδαμαντίδης, Γιώργος Βασιλόπουλος, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Νίκος Γονίδης, Νίκος Γρηγοριάδης, Χρήστος Διαμαντούδης, Μάριος Κρητικόπουλος, Ηρακλής Κωστάκης,   Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Μάριος Χατζηαντώνη, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης.

Μουσικοί επί σκηνής

Γιάννος Γιοβάνος (τσέλο), Γιάννης Παπαδόπουλος (keyboards), Βαγγέλης Παρασκευαΐδης (βιμπράφωνο- κρουστά), Σπύρος Πολυχρονόπουλος (electronics).

Επόμενες παραστάσεις στην Αθήνα, στο Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά στις 14, 15, 16 και 18, 19, 20 Ιουλίου.

Η παράσταση θα παιχτεί επίσης στις 31 Αυγούστου στο Θέατρο Βράχων.

7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους και στις 10 Σεπτεμβρίου στην Ελευσίνα, στο Παλαιό ελαιουργείο.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Φωτογραφίες παράστασης: Ανδρέας Σιμόπουλος

 

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ