Αρχική Ελλάδα Χρεοκοπία Thomas Cook: Τσουνάμι στον ελληνικό τουρισμό – “Φέσι” 100 εκατομμυρίων μόνο...

Χρεοκοπία Thomas Cook: Τσουνάμι στον ελληνικό τουρισμό – “Φέσι” 100 εκατομμυρίων μόνο στην Κρήτη

ελεγχος

Σε αναβρασμό βρίσκεται από τα ξημερώματα η ταξιδιωτική βιομηχανία και τουρισμός μετά την πτώχευση της Thomas Cook, της αρχαιότερης ταξιδιωτικής εταιρίας στον κόσμο, που μετά από 178 χρόνια ζωής σταμάτησε την λειτουργία της, αφήνοντας δισεκατομμύρια σε χρέη, περισσότερους από 22.000 υπαλλήλους στο δρόμο, βαριά σύννεφα στον ελληνικό Τουρισμό και περισσότερους από 600.000 τουρίστες που πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Στη χώρα μας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 50.000 τουρίστες εκ των οποίων πάνω από 20.000 μόνο στην Κρήτη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης υπολόγισε την “χασούρα” για τους ξενοδόχους του νησιού στα 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είναι δεδουλευμένα και μετά το κανόνι της Thomas Cook δεν πρόκειται να εισπραχθούν.

“Το 80% των ξενοδόχων της Κρήτης συνεργάζεται με την Thomas Cook, άρα τα χρήματα που χάνονται είναι πάρα πολλά. Αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε πώς τα ξενοδοχεία θα χάσουν 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία είναι δεδουλευμένα και δεν πρόκειται να εισπραχθούν” επισημαίνει. Αυτό συμβαίνει διότι ο πελάτης που ταξίδευε μέσω της εταιρείας, αρχικά έμενε στο κατάλυμα και το ξενοδοχείο πληρωνόταν περίπου 3 μήνες μετά την αποχώρηση.

“Οι τουρίστες θα αποχωρήσουν σταδιακά και οργανωμένα μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. Για αυτό το διάστημα οι ξενοδόχοι δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί ο ασφαλιστικός φορέας θα καλύψει αυτά τα έξοδα και θα πληρωθούν” συμπληρώνει ο κ.Χαλκιαδάκης.

Βέβαια, αυτή η κάλυψη είναι “σταγόνα στον ωκεανό” αφού οι ξενοδόχοι πέρα από το “φέσι” πρέπει να υπολογίσουν ως απώλεια και τις κρατήσεις που ακυρωθούν για φέτος στην Κρήτη που η τουριστική περίοδος παρατείνεται λόγω του καλού καιρού αλλά κυρίως ήδη πρέπει να αναζητήσουν άμεσα νέες συνεργασίες με tour operators που θα καλύψουν το τεράστιο κενό που αφήνει στην αγορά η Thomas Cook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.