Αρχική Τοπικά Δείτε φωτογραφίες της Στυλίδας σε καραντίνα, μέχρι να ανταμώσουμε ξανά πλάι στη...

Δείτε φωτογραφίες της Στυλίδας σε καραντίνα, μέχρι να ανταμώσουμε ξανά πλάι στη θάλασσα…

 

Καραντίνα Νο2, εβδομάδα 2η….

Τώρα που δεν υπάρχει πια το “ξάφνιασμα” και το άγνωστο του πρώτου εγκλεισμού, αναπόφευκτα έρχονται άλλες σκέψεις στο μυαλό μας.  Όταν θα βγούμε ξανά έξω, θα βγούμε όλοι; Όταν θα ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις, θα ανοίξουν όλες; Όταν θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε ξανά στις δουλειές μας, θα επιστρέψουμε όλοι; Θα υπάρχουν ολωνών οι δουλειές;

Συνηθίσαμε πια να βλέπουμε εικόνες από έρημες πόλεις.  Εικόνες όμορφες, που όμως δεν παύουν να μας προκαλούν μελαγχολία.

Στις όμορφες εικόνες της άδειας Στυλίδας υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο.  Είναι οι εικόνες του έρημου λιμανιού… Ένα σημείο που κανονικά σφύζει από ζωή τώρα είναι βουβό κι ακίνητο όπως τα δεμένα πλοία που βρίσκονται εκεί.  Τα ήρεμα νερά της θάλασσας, που πια δεν τα αναστατώνουν τα καράβια, προκαλούν θλίψη καθώς δίπλα σε αυτή το συναίσθημα της μοναξιάς είναι πιο έντονο.

Όμως η θάλασσα ταυτόχρονα έχει και “θεραπευτικές” ιδιότητες, καθώς η απεραντοσύνη της είναι “υπόσχεση” για καινούργια ταξίδια!

Με την ελπίδα πως σύντομα θα ταξιδεύουμε ξανά, χωρίς φόβο, προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας για να δώσουμε ξανά τα “ραντεβού” μας πλάι στο κύμα, έξω στο φως!

 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.