Αρχική Πολιτική Δείτε την εισήγηση του Θ. Μιχελή στη Βουλή για το νομοσχέδιο αναδιάρθωσης...

Δείτε την εισήγηση του Θ. Μιχελή στη Βουλή για το νομοσχέδιο αναδιάρθωσης των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.

Η εισήγησή του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας στο νομοσχέδιο «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις»

Ο Αντιπρόεδρος Μορφωτικών Υποθέσεων Θανάσης Μιχελής στην εισήγησή του στην επιτροπή για το νομοσχέδιο σχετικά με τις  ‘’Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις’’ ανέφερε τον ρόλο του Δημόσιου Πανεπιστημίου έναντι των ιδιωτικών. Αναφέρθηκε στο σχέδιο ενοποίησης του Τριτοβάθμιου χώρου με την επικείμενη αναβάθμιση των ΤΕΙ σε αντίθεση με τις φωνές περί δήθεν κατάργησή τους.
Για την καινοτομία της ίδρυσης Ακαδημαϊκού συμβουλίου εκπαίδευσης των ιδρυμάτων, που εδράζουν στην Στερεά Ελλάδα, για την συνέργεια της περιφέρειας ως πυλώνας της ισόμετρης ανάπτυξης.Για τον διορισμό των εκπαιδευτικών και τον σχεδιασμό της μοριοδότησης τους, σε αντίθεση με τις απολύσεις που είχε πράξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τέλος αναφέρθηκε στον ακαδημαϊκό σχεδιασμό της Φθιώτιδας συγκρίνοντας την ακαδημαϊκή ιστορία του νομού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.