Αρχική Εικαστικά Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας: Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης «ΧΩΡΟΓΡΑΦΙΕΣ…»

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας: Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης «ΧΩΡΟΓΡΑΦΙΕΣ…»

«ΧΩΡΟ-ΓΡΑΦΙΕΣ: ο ζωγραφικός διάκοσμος του Αρχοντικού Φαβρ στο Μεταξοχώρι Αγιάς».

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 20:00, εγκαινιάζεται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας η περιοδική έκθεση με τίτλο «ΧΩΡΟ-ΓΡΑΦΙΕΣ: ο ζωγραφικός διάκοσμος του Αρχοντικού Φαβρ στο Μεταξοχώρι Αγιάς».

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου και διοργανώνεται από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, παρουσιάζει μια σειρά από τοιχογραφίες και οροφογραφίες φιλοτεχνημένες στα τέλη του 19ου αιώνα, που έχουν αποτοιχιστεί από το Αρχοντικό Φαβρ, διατηρητέο ιστορικό μνημείο στο Μεταξοχώρι Αγιάς, στο πλαίσιο μέτρων προστασίας του κτηρίου.

Το Διαχρονικό Μουσείο, μοναδικό στο είδος του, φιλοξενεί στη μόνιμη έκθεσή του ευρήματα από τη Θεσσαλία και ειδικότερα από την περιοχή της Λάρισας, που καλύπτουν όλες τις εποχές, από την Παλαιολιθική και Νεολιθική έως τη Βυζαντινή και Οθωμανική. Είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν, μια αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες του. Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά 08.00 – 20.00.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μαζί σας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ο νέος κυκλικός κόμβος της Περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων, που εξυπηρετεί το Διαχρονικό Μουσείο, παραδόθηκε πρόσφατα στην κυκλοφορία. Έτσι, η πρόσβαση στον χώρο μας γίνεται πλέον εύκολα και με ασφάλεια και από τις δύο κατευθύνσεις!

Επίσης, από τον Μάιο λειτουργεί αναψυκτήριο – καφέ στον καταπράσινο κήπο του Μουσείου, που σας περιμένει όλους, για να σας χαρίσει υπέροχες, δροσερές βραδιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.