Αρχική Ελλάδα Δικηγόρος τραυματιών στο Allou! Fun Park: «Διαθέτουμε ισχυρές αποδείξεις για την επικινδυνότητα...

Δικηγόρος τραυματιών στο Allou! Fun Park: «Διαθέτουμε ισχυρές αποδείξεις για την επικινδυνότητα του παιχνιδιού»

ΑΠΕ ΜΠΕ
Νέες «βολές» κατά του Allou! Fun Park ρίχνει ο δικηγόρος των τραυματιών, κάνοντας λόγο για «ίδια τακτική δημιουργία ψευδοεντυπώσεων» και υπογραμμίζει ότι έχουν στη διάθεσή τους «ισχυρές αποδείξεις για την επικινδυνότητα του επίδκου παιχνιδιού».

Η πλευρά των τραυματιών, μέσω του δικηγόρου τους Βασίλη Καπερνάρου, κατηγορεί την εταιρεία του γνωστού πάρκου ψυχαγωγίας για συνέχιση «ίδιας τακτικής δημιουργίας ψευδοεντυπώσεων» και απαντά στην τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζοντας ότι «ουδεμία “θεωρητική” εκτίμηση έγινε από τον πραγματογνώμονα και τον τεχνικό σύμβουλο» ενώ την καλεί να προσπαθήσει να εξασφαλίσει, εκ νέου, άδεια λειτουργίας του παιχνιδιού La Isla στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα. «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι κανένας φορέας πιστοποίησης, ιδιωτικός ή κρατικός, δεν θα εγκρίνει, νόμιμα, την επαναλειτουργία του παιχνιδιού», υποστηρίζει η πλευρά των τραυματιών.

Ακουλουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγόρου των παιδιών που τραυματίστηκαν στο ατύχημα στο γνωστό πάρκο ψυχαγωγίας:

Από την πλευρά των τεσσάρων θυμάτων του Allou Fun Park, είχαμε θεωρήσει ότι, σύμφωνα με τα όσα διέδιδαν οι επιχειρηματίες του οι ίδιοι ή μέσω του δικηγόρου τους, θα είχαν κάποια σύνδεση με την αλήθεια και τη σοβαρότητα, σε σχέση με τις περιστάσεις και την δήθεν, από μέρους τους, πολυδιαφημισμένη προσπάθεια «συμπαράστασης στα παιδιά». Πέσαμε έξω! Οι υπεύθυνοι του Allou Fun Park συνεχίζουν την ίδια τακτική δημιουργίας ψευδοεντυπώσεων, συνεχίζουν να ανακοινώνουν δελτία τύπου δια του εκπροσωπούντος δικηγόρου τους, προς «αποκατάσταση της επιστημονικής αλήθειας».

Δηλαδή, αφού εξευτέλισαν την κανονική αλήθεια με σωρεία ψευδολογιών όλο το τελευταίο διάστημα, τώρα καταφεύγουν στην «επιστημονική» αλήθεια, μέσω του δικηγόρου τους, ο οποίος μιλάει για αντλίες νερού, αισθητήρες, κλωβούς και άλλα «επιστημονικά». Στην, από 4.10.2022 ανακοίνωση τους, λοιπόν, η οποία έγινε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, δηλώνουμε τα εξής:

1. Ουδεμία «θεωρητική» εκτίμηση έγινε από τον πραγματογνώμονα και τον τεχνικό σύμβουλο. Τα τεχνικά ευρήματα, κατά τη διαδικασία διερεύνησης των αιτιών, που οδήγησαν στο θλιβερό συμβάν, του σοβαρού τραυματισμού των τεσσάρων παιδιών, είναι απόλυτα συγκεκριμένα και όλες οι διαπιστώσεις είναι πλήρως τεκμηριωμένες, γεγονός που δεν επιθυμεί να δεχτεί η εταιρεία του Allou Fan Park για ευνόητους λόγους.

2. Ως προς την τοποθέτηση φίλτρου, για το οποίο έκανε λόγο ο πραγματογνώμονας, να διευκρινίσουμε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν απαιτείται ουδεμία «αλλοίωση» στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κλωβού και καμία επαναπιστοποίηση, όπως διατείνονται. Αρκεί να τοποθετηθεί, εκ νέου, στην αρχική του θέση το καπάκι φίλτρου, το οποίο κάποιος, κάποτε, για άγνωστο λόγο ξέχασε μισάνοιχτο, θέτοντας σε κίνδυνο έτσι την υγεία των παιδιών. Οι δήθεν θεωρητικές εκτιμήσεις και αυθαίρετες κρίσεις του πραγματογνώμονα και του τεχνικού συμβούλου, μόνο αυθαίρετες δεν είναι, αφού εισήγαγαν, προς επίρρωση των ισχυρισμών τους, υποβρύχια κάμερα, για να αποδείξουν ότι πράγματι επικοινωνεί το άνοιγμα με την εισαγωγή της αντλίας. Και αποδείχτηκε!

3. Παρά ταύτα, και επειδή διαθέτουμε ισχυρές αποδείξεις για την επικινδυνότητα του επίδικου παιχνιδιού, και όχι μόνο, καλούμε την εταιρεία να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν, εκ νέου, άδεια λειτουργίας του παιχνιδιού La Isla στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι κανένας φορέας πιστοποίησης, ιδιωτικός ή κρατικός, δεν θα εγκρίνει, νόμιμα, την επαναλειτουργία του παιχνιδιού. Στο σημείο αυτό, ας βάλουν τη TUV Hellas, να ξανακάνει επιθεώρηση, μετά τα όσα ευρέθησαν από τους επιστήμονες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

4. Τα παιδιά, πράγματι και ευτυχώς, δεν νοσηλεύονται. Ωστόσο, κανενός οι βλάβες δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Η εύθραυστη υγεία των παιδιών δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να  λάβουν χώρα συζητήσεις με την μορφή τούρκικων παζαριών.

Αθήνα, 5/10/2022
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.