Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Εφιαλτικό: Λευκός καρχαρίας «στήνει ενέδρα» σε γυναίκα δύτη (Video)

Σαν έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με καρχαρία, μην πανικοβληθείς και απόφυγε τις απότομες κινήσεις. Κουλουριάσου σαν μπάλα και χτύπα με γροθιές τα μάτια και τα βράγχια. Αυτές οι οδηγίες ίσως σου σώσουν τη ζωή, αναφέρει το topontiki.gr.

Φαίνεται, όμως, ότι η πιο χρήσιμη πληροφορία-πέρα από το να πας για μπάνιο σε πισίνα-είναι να είσαι διαρκώς σε επαγρύπνηση, γιατί οι καρχαρίες είναι αρπακτικά ενέδρας.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, αυτοί οι επιβλητικοί σε μέγεθος, δύναμη και όρεξη θαλάσσιοι θηρευτές έχουν την ικανότητα να εμφανίζονται κυριολεκτικά από το πουθενά, εκεί που δεν το περιμένεις.

Το εν λόγω κλιπάκι γυρίστηκε το 2018, κοντά στο νησί της Γουαδελούπης στο Μεξικό και παρουσιάζει έναν λευκό καρχαρία τεσσάρων μέτρων να εμφανίζεται ξαφνικά, πίσω από μια ανυποψίαστη γυναίκα δύτη.

«Εάν οι καρχαρίες έρθουν από κάτω, το γκρι του πάνω μέρους τους κάνει δύσκολο να τους εντοπίσει μέσα στην σκοτεινιά του βυθού. Εάν έρθουν από πάνω-από την κατεύθυνση που έρχεται το φως-το λευκό της κοιλιάς τους τους κάνει αόρατους. Είναι πραγματικά εντελώς εντυπωσιακό πώς τόσο τεράστια ψάρια μπορούν να βγουν από το πουθενά» λέει ο Μάρτιν Γκραφ, ιδιοκτήτης της καταδυτικής ομάδας, Shark Diver, στην Daily Mail.

«Παρακολουθούσα την “Σκάρμπορντ”-μία από τα πιο κολοσσιαία θηλυκά μας, περίπου 6,5 μέτρα-όταν η Τζιτζιμίτλ μου την έπεσε από πίσω και αργά-αργά κολύμπησε μόλις μερικά εκατοστά από τον δεξί ώμο μου» λέει με τη σειρά της η δύτης.

 

πηγή: www.topontiki.grΑλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ