Αρχική Επιστήμη Εγκρίθηκε από την FDA σούπερ φάρμακο κατά της παχυσαρκίας

Εγκρίθηκε από την FDA σούπερ φάρμακο κατά της παχυσαρκίας

Photo: Diana Polekhina / Unsplash

 

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έδωσε την έγκριση του για ενέσιμο φάρμακο, που μπορεί να βοηθήσει στο μακροχρόνιο έλεγχο του βάρους. Είναι η πρώτη έγκριση για χρόνια διαχείριση σωματικού βάρους παχύσαρκων ή υπέρβαρων ενηλίκων, μετά το 2014 και μια από τις πολύ λίγες που γενικά έχει δώσει ο FDA για την απώλεια βάρους.

Οι έρευνες έδειξαν πως μια ένεση την εβδομάδα, με την ουσία που λέγεται σεμαγλουτίδη, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια έως και 12% του σωματικού βάρους σε ενάμιση χρόνο και του 15% συνολικά. Το φάρμακο αυτό θα κυκλοφορήσει από τη Novo Nordisk, με το όνομα Wegovy. Αφορά συνθετική version της ορμόνης που ‘χτυπάει’ στα κέντρα όρεξης του εγκεφάλου και του εντέρου, παράγοντας το αίσθημα του κορεσμού.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Ρόμπερτ Κούσνερ -του Northwestern University στο Σικάγο- εξήγησε πως αυτό το φάρμακο “αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού” και αποτελεί την απαρχή για αποτελεσματικές θεραπείες της παχυσαρκίας. Στα θετικά ήταν και οι μικρές παρενέργειες στο γαστρεντερικό, κάτι που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα φάρμακα του παρελθόντος.

Oι εθελοντές που έλαβαν το φάρμακο και ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα διατροφής και πρόγραμμα άσκησης, έχασαν κατά μέσο όρο το 12.4% του σωματικού βάρους τους, σε 16 μήνες. Εκείνοι που πήραν το placebo και επίσης, μπήκαν σε πρόγραμμα διατροφής και εκγύμνασης έχασαν το 6.2%.

Πηγή: www.news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.