Προδοσία και συγχώρεση. Αγάπη-πόθος και αγάπη-φιλία. Η «Μεγαλοψυχία του Τίτου», η τελευταία Όπερα Σέρια του Μότσαρτ, που γράφτηκε λίγο πριν τον θάνατό του, ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας σε συνεργασία με  το πρόγραμμα «Οι Νέοι της Όπερας» που προσφέρει η Εθνική Λυρική Σκηνή σε νέους λυρικούς καλλιτέχνες με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ι. Λάτση σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων

Ένα έργο για την αλήθεια και την ομόνοια, την προδοσία, τη συγχώρεση, την αγάπη και τη φιλία από τους Νέους της Όπερας της ΕΛΣ

Η μουσική διδασκαλία και διεύθυνση του μουσικού συνόλου ήταν του αρχιμουσικού Μιχάλη Παπαπέτρου. Η σκηνοθεσία της Μάρθας Τομπουλίδου, η σκηνογραφία και τα κουστούμια της Αλεξίας Θεοδωράκη και η επιμέλεια κίνησης της Ζυστίν Γκουσσό. Υπεύθυνος του προγράμματος «Οι Νέοι της Όπερας» είναι ο Βαγγέλης Χατζησίμος. Συμμετείχε η Δημοτική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και μικρό μουσικό και φωνητικό σύνολο.

Η Μεγαλοψυχία του Τίτου είναι η τελευταία όπερα που έγραψε ο Μότσαρτ. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο για την αλήθεια και την ομόνοια, την προδοσία, τη συγχώρεση, την αγάπη και τη φιλία. Η«Μεγαλοψυχία του Τίτου» πρωτοπαρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο Πράγας το 1791 ενώ ανέβηκε για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Θέατρο Ολύμπια το 1986.

 

Διανομή των ρόλων:

Τίτος Βεσπασιανός: Χρυσόστομος Καλογριδάκης

Βιτέλλια: Άννα Σμέρου και Λιάνα Κοκόση

Σέξτος: Ιουλία Σπανού

Άννιος: Κατερίνα Μποτώνη

Σερβίλια: Μαρία Αλεξάνδρου /Αιμιλία Τσιμιδάκη

Πόπλιος:Μαρίνος Ταρνανάς/ Γιώργος Παπαδάκης

Μοναδική βραδιά για το θέατρό μας που ελπίζουμε να επαναληφθεί με παρόμοιες προτάσεις….  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.