Αρχική Ελλάδα Έξι συμβουλές-SOS για τους φοιτητές που ψάχνουν διαμέρισμα

Έξι συμβουλές-SOS για τους φοιτητές που ψάχνουν διαμέρισμα

Επιβίωση… στον πόλεμο του Airbnb

Απαγορευτικές θα παραμείνουν οι τιμές στην ζώνη του κέντρου της Αθήνας, παρά την σχετική αύξηση των προσφερόμενων διαμερισμάτων που θα τεθούν για μακροχρόνια, αντί για βραχυχρόνια μίσθωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στην περιοχή της Κυψέλης μια γκαρσονιέρα μπορεί να φτάσει έως τα 320 ευρώ μηνιαίως, ενώ στην περιοχή Νεάπολης-Μουσείου-Εξαρχείων ένα διαμέρισμα αναμένεται να μισθωθεί περί τα 500 ευρώ μηνιαία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), προτείνει σε 6 σημεία έναν οδηγό… επιβίωσης:1. Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του πανεπιστημίου (σύνηθες λάθος των γονέων…)! Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν, ανακαλύψτε τα!

2. Οργανώστε την αναζήτησή σας και μη σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε. Εάν σας ζητήσουν μίσθωμα που υπερβαίνει τα οικονομικά σας, μην το δεχθείτε, γιατί θα βρείτε σίγουρα αυτό που ζητάτε, λίγο παραπέρα!

3. Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα τα οποία σήμερα ενοικιάζονται πολύ φθηνότερα από τα μικρότερα.

4. Ελέγξτε προσεκτικά και χωρίς βιασύνη το σπίτι που βρήκατε, καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό. Εάν είναι βράδυ, ζητήστε να το δείτε και με το φως της ημέρας.5. Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές εάν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός που σας τα ζητάει είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζετε.

6. Μακριά από τα δήθεν «γραφεία πληροφοριών» τα οποία υπόσχονται ότι εάν προκαταβάλετε κάποιο ποσό θα σας βρουν αμέσως σπίτι όπως το θέλετε! Τις περισσότερες φορές οι «πληροφορίες» τους είναι παρωχημένες και χωρίς καμία αξία. Γενικά, μην προκαταβάλετε σε κανέναν οποιοδήποτε ποσό ως αμοιβή πριν υπογράψετε μισθωτήριο και παραλάβετε το σπίτι!

Απόσπασμα από την Έντυπη Έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.