Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΛ.ΑΣ.: Εκτός ελληνικής επικράτειας η νησίδα στον Έβρο όπου έχουν εντοπιστεί μετανάστες

Ανακοίνωση για τους εγκλωβισμένους σε νησίδα στον Έβρο μετανάστες εξέδωσε εκ νέου σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, επαναλαμβάνοντας ότι η νησίδα βρίσκεται σε σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας και τονίζοντας ότι έχει δύο φορές ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής:
Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας.  Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία.


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ