Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Ελευσίνα 2023: Φαντασμαγορική τελετή έναρξης της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης

Τη σημαντική συμβολή της Ελευσίνας στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την υπερηφάνεια που η Περιφέρεια Αττικής είναι ο βασικός υποστηρικτής και χορηγός αυτής της παγκοσμίου εμβέλειας διοργάνωσης, υπογράμμισε κατά τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην λαμπρή τελετή έναρξης των εκδηλώσεων για την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου.

 Την τελετή έναρξης χαιρέτισαν η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, ο Υφ. Σύγχρονου Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινάς, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Α. Οικονόμου και η Πρόεδρος του ΔΣ της “Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”  Δ. Γερουλάνου.

 Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, η Γ. Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη,  η Πρόεδρος του ΕΟΤ Α. Γκερέκου, βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και πλήθος επισήμων.

 

 

 

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ