Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Εμμα Στόουν για Λάνθιμο: Είμαι από την Αριζόνα, είναι από την Αθήνα, δεν ξέρω πώς δούλεψε αυτό

Έχουν συνεργαστεί στην «Ευνοούμενη», στο «Poor Things», στη μικρού μήκους «Βληχή» που γυρίστηκε στην Τήνο και στο «And», που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο.

 

Ωστόσο και παρά τη γόνιμη συνεργασία, ο 50χρονος Γιώργος Λάνθιμος και η 35χρονη -μούσα του- Έμμα Στόουν είναι ένα ασυνήθιστο δίδυμο ή, όπως το έθεσε η ίδια η ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησαν από κοινού στους New York Times «Είμαι ένα κορίτσι από την Αριζόνα κι εκείνος ένας τύπος από την Αθήνα. Δεν ξέρω πώς λειτούργησε αυτό, γιατί οι προσωπικότητες μας δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο διαφορετικές, αλλά είναι εκπληκτικό».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πρώτη τους συνάντηση: «Ήταν Ιούνιος του 2015, σε ένα καφέ. Ήμουν σε πρόβες για το La La Land και τον συνάντησα για να μιλήσουμε για την Ευνοούμενη. Πίστευα ότι θα ήταν τρομακτικός και στριμμένος, και δεν ήταν. Ήταν μια πολύ άνετη και εύκολη συζήτηση και συνεννοηθήκαμε αμέσως», δήλωσε, εξηγώντας ότι, είχε αυτή την εικόνα κρίνοντας από τις ταινίες που είχε κάνει μέχρι τότε ο Λάνθιμος, με τον ίδιο να αναφωνεί «πόσο κλισέ» και τη Στόουν να λέει, «ήμουν μόλις 26 χρονών, αλλά ακόμη παιδί».

Ο Γιώργος Λάνθιμος επανέλαβε ότι διάβασε για πρώτη φορά το «Poor Things», την εποχή που είχε μόλις εγκατασταθεί στο Λονδίνο, μετά τον «Κυνόδοντα» [2010] που προτάθηκε για Όσκαρ, αλλά το πρότζεκτ απορρίφθηκε πολλές φορές, ενώ αναφέρθηκε και στη σεμνοτυφία που περιβάλλει το σεξ στο σινεμά.

«Για μένα αυτή η πτυχή δεν ήταν ποτέ θέμα. Το σεξ στις ταινίες, ή το γυμνό. Απλά ποτέ δεν καταλαβαίνω τη σεμνοτυφία γύρω από αυτά. Πάντα με τρελαίνει το πόσο φιλελεύθεροι είναι οι άνθρωποι για τη βία και πώς επιτρέπουν στους ανήλικους να τη βιώσουν με όποιον τρόπο, και μετά πόσο σεμνότυφοι είμαστε σε ό,τι αφορά τη σεξουαλικότητα».

Από την πλευρά της, η Στόουν πρόσθεσε πως όταν γύριζαν μια σκηνή σεξ στην ταινία, «ήταν μόνο τέσσερα άτομα στο δωμάτιο, εκτός από όποιον ηθοποιό μπορεί να ήταν εκεί μέσα. Ήταν ο Γιώργος και ο [διευθυντής φωτογραφίας] μας Ρόμπι Ράιαν, που με κοιτάζει σαν να είμαι λάμπα -με έχει δει τόσες φορές γυμνή- ο Χέιλι Γουίλιαμς, ο πρώτος βοηθός σκηνοθέτη, η Όλγα Αμπραμσον για τη διατήρηση της εστίασης μιας λήψης σε εξέλιξη. Αυτό ήταν το σετ. Και επίσης, μια καταπληκτική συντονίστρια οικειότητας η Ελ ΜακΑλπάιν».
Η Στόουν αναφέρθηκε ακόμη μία φορά στην εμπιστοσύνη που έχει στον Λάνθιμο, σημειώνοντας ότι «για έναν ηθοποιό, αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα, επειδή είναι εξαιρετικά σπάνιο να νιώθεις πως ότι ό,τι κι αν κάνεις, σε προστατεύει ο σκηνοθέτης σου».

πηγή HuffPost Greece


Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ