Αρχική Ελλάδα Εμβόλια: Εξετάζεται τρίτη δόση τον Σεπτέμβριο – SMS στους εμβολιασμένους για να...

Εμβόλια: Εξετάζεται τρίτη δόση τον Σεπτέμβριο – SMS στους εμβολιασμένους για να κλείσουν νέο ραντεβού

Η τρίτη δόση εξετάζεται να γίνει με εμβόλια MRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna

Σε ασκήσεις επί χάρτου επιδίδεται η κυβέρνηση με στόχο να αναχαιτιστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας, όπου κυριαρχεί η εξαιρετικά ανησυχητική για την υψηλή μεταδοτιικότητά της, μετάλλαξη Δέλτα.

Την ίδια ώρα προς την χορήγηση και τρίτης δόσης εμβολίου στους πολίτες φαίνεται να προσανατολίζεται η κυβέρνηση με την σχετική συζήτηση να διεξάγεται στην αρμόδια Επιτροπή Εμβολιασμού.

Τρίτη δόση με Pfizer και Moderna
Σύμφωνα με το Star, τον Αύγουστο θα «κλειδώσουν» οι αποφάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού και τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί με την τρίτη δόση, με την ίδια σειρά που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην αρχή της χρονιάς. Δηλαδή, θα εμβολιαστούν πρώτα οι υγειoνομικοί και θα ακολουθήσουν μετά σταδιακά όλες οι ηλικιακές κατηγορίες, από τους μεγαλύτερους προς του νεότερους. Η τρίτη δόση εξετάζεται να γίνει με εμβόλια MRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna.

Sms στους ήδη εμβολιασμένους
Ένα από τα σενάρια που μελετώνται είναι να σταλεί ενημερωτικό μήνυμα και SMS σε όλους τους εμβολιασμένους για να προγραμματίσουν σταδιακά την τρίτη δόση, με βάση τον χρόνο που έκαναν την δεύτερη δόση.

Παράλληλα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια των απαιτούμενων δόσεων εμβολίων. Μάλιστα, το αισιόδοξο σενάριο είναι ότι αν δεν προκύψει κάποια άλλη μετάλλαξη ισχυρότερη από τη Δέλτα, τα πράγματα στις αρχές της νέας χρονιάς θα θυμίζουν πλέον πολύ την κατάσταση προ κοροναϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.