Αρχική Ελλάδα Εμβολιασμοί: Στους τρεις μήνες η τρίτη δόση του εμβολίου για τους 18...

Εμβολιασμοί: Στους τρεις μήνες η τρίτη δόση του εμβολίου για τους 18 και άνω

Έκτακτη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, αναφορικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Υγείας.

Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας για το κλείσιμο ραντεβού τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊού σε πολίτες άνω των 18 ετών απόψε το βράδυ 3 Δεκεμβρίου. Σε πρώτη φάση οι δικαιούχοι είναι περίπου 2 εκατομμύρια.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από τη σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών η οποία συνεδρίασε νωρίτερα και η οποία έλαβε υπόψη της κυρίως την επερχόμενη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον Υπουργός Υγείας για τα νέα μέτρα, ο γενικός γραμματέας είχε αναφέρει ότι “η δυναμικότητα εμβολιασμών του Δεκεμβρίου, ειδικά μετά τις κινήσεις που έχουμε κάνει τις τελευταίες ημέρες, προσθέτοντας εμβολιαστικά κέντρα ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Έτσι το Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί περίπου 1,5 εκατομμύριο ραντεβού. Άρα έχουμε περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο διαθέσιμα ραντεβού και μάλιστα το επόμενο χρονικό διάστημα θα προστεθούν και νέα εμβολιαστικά κέντρα, αυξάνοντας τη δυναμικότητα του Δεκεμβρίου”.

“Επιχειρησιακά, όπως έχω ήδη αναφέρει τους αριθμούς, έχουμε τη δυνατότητα να το στηρίξουμε αυτό και μάλιστα όλα τα άτομα, τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έως το τέλος Αυγούστου, να μπορούν να έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση εντός του Ιανουαρίου, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου” είχε σημειώσει χαρακτηριστικά προϊδεάζοντας για την εξέλιξη αυτή.

Τόνισε πάντως ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης, έτσι ώστε κάποιος ο οποίος θέλει να κλείνει ραντεβού πρώτης δόσης να μπορεί να βρίσκει εντός των επόμενων εικοσιτετράωρων σε σχέση με τα ραντεβού της αναμνηστικής δόσης που και αυτά δεν πηγαίνουν μακριά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.