Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

«Εν Λαμία 2017»: Ολοκληρώθηκε ο εαρινός Κύκλος διαλέξεων (ΦΩΤΟ)

Με τη διάλεξη του καθηγητή Αρχαιολογίας Χριστοφίλη Μαγγίδη ολοκληρώθηκε ο εαρινός Κύκλος διαλέξεων «Εν Λαμία 2017»

Με μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον των δημοτών, ολοκληρώθηκε χθες στην αίθουσα Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος» ο εαρινός Κύκλος διαλέξεων «Εν Λαμία 2017» που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων.

Στη διάλεξή του,ο Δρ. ΧριστοφίληΜαγγίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαιολογίας τουDickinsonCollege, υπεύθυνος ανασκαφώντης Κάτω Πόλης των Μυκηνών, Διευθυντή Αρχαιογεωφυσικής Έρευνας του Γλακαι Πρόεδροςτου Μυκηναϊκού Ιδρύματος,αναφέρθηκε στην«Πολιτική Γεωγραφία του Μυκηναϊκού Κόσμου: Ανακτορικά Κέντρα και Περιφέρεια- πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις και νέες προοπτικές έρευνας».

Ο κ. Μαγγίδης αναφέρθηκε εκτενώς στις πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις που επιβάλλουν την αναθεώρηση των ερμηνειών και την επανεξέταση της δυναμικής ανάμεσα στα Μυκηναϊκά ανακτορικά κράτη και την περιφέρεια του Μυκηναϊκού κόσμου.

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Ευθυμία Καράντζαλη, Δρ Αρχαιολόγος & Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΕΦ.Α.Φ.Ε.

Ο Κύκλος Διαλέξεων «Εν Λαμία 2017», ο οποίος αγκαλιάστηκε από πολλούς συνδημότες που παρακολούθησαν και τις τέσσερις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας, θα συνεχιστεί το Φθινόπωρο,με τη συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημιακών καθηγητών, επιστημόνων και ερευνητών, ανοίγοντας παράθυρο στη γνώση για όλους τους δημότες.

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ