Αρχική MAG24 TV Τσαλτάκη: Ενα ΝΕΟ τεράστιο σύγχρονο πάρκο αποκτά η νότια Λαμία! ΒΙΝΤΕΟ

Τσαλτάκη: Ενα ΝΕΟ τεράστιο σύγχρονο πάρκο αποκτά η νότια Λαμία! ΒΙΝΤΕΟ

Με την παραχώρηση του Στρατοπέδου Τσαλτάκη, στο Δήμο Λαμιέων,  95 στρεμμάτων σε συνδυασμό με την έκταση του υπό ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου οδηγούν στην υπό ίδρυση ενός νέου σύγχρονου πάρκου στη νότια πλευρά της Λαμίας

 

Ενα σχέδιο που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραίσκος έχει ήδη πάρει το δρόμο για την υλοποίησή

Σε συνδυασμό με το υπάρχων πάρκο η Λαμία αποκτά ένα από τα μεγαλύτερα παρκα στην Ελλάδα μέσα σε αστικό τοπίο

Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την έκταση του στρατοπέδου «Τσαλτάκη Λαμίας».

Πραγματοποιήθηκε χθες 28 Ιουλίου,  συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, με θέμα την διερεύνηση της παραχώρησης στο Δήμο Λαμιέων, της έκτασης των 95 περίπου στρεμμάτων του «Στρατοπέδου Τσαλτάκη» Λαμίας.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο Λαμιέων το αίτημα παραχώρησης του Στρατοπέδου στο Δήμο Λαμιέων και αναλύθηκαν οι λόγοι που το τεκμηριώνουν, παραδόθηκε δε αναλυτική έκθεση αξιοποίησης του χώρου.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να βρίσκει το αίτημα τεκμηριωμένο και να εκφράζει  θετική βούληση για τη συγκεκριμένη παραχώρηση, συμφωνήθηκαν δε οι περαιτέρω διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για να υλοποιηθεί αυτή, με προώθηση του θέματος στα αρμόδια όργανα και Επιτροπές, για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

   Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, μετά τη συνάντηση  δήλωσε σχετικά :

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για τον χρόνο που διέθεσε και για την ουσιαστική συζήτηση που είχαμε σε ένα θέμα, που αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας.

           Είναι γνωστό, ότι ο Δήμος Λαμιέων έχει προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να επιτύχει την παραχώρηση του στρατοπέδου, χωρίς αποτέλεσμα.

Χθες έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα και βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συμφωνία με τον κ. Υπουργό, επί του οδικού χάρτη ενεργειών, προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη παραχώρηση.

Ο ανασχεδιασμός, η επανάχρηση και η αξιοποίηση της έκτασης, βάσει των κατευθύνσεων του ΓΠΣ, αναμένεται να αναζωογονήσει την πόλη μας, που έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους και διεξόδους αναψυχής.

Στόχος μας να αποκτήσει ζωή, ένα ακόμη κύτταρο της πόλης. Ένας περιβαλλοντικά πολύτιμος, αλλά εγκαταλειμμένος χώρος, έκτασης 95 στρεμμάτων, περιμετρικά του αστικού κέντρου, να μεταμορφωθεί σε πνεύμονα πρασίνου και να ενταχθεί στην καθημερινή λειτουργία της πόλης. Σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στη νότια πλευρά του οικοδομικού τετραγώνου αναμένεται να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αστικό πάρκο, ενταγμένο στο ευρύτερο δίκτυο κοινόχρηστων και ελεύθερων χώρων.

Με σχέδιο, όραμα και δουλειά, αλλάζουμε την εικόνα της πόλης, διαμορφώνουμε τη Λαμία των επόμενων ετών, τη Λαμία που ονειρεύονται οι πολίτες της…..…».

 

 

Μια βόλτα στο ανανεωμένο πάρκο Τσαλτάκη το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουλίου μας άφησε άφωνους!

 

Όλοι οι χώροι του έχουν κυριολεκτικά μεταμορφωθεί σε μια υπέροχη όαση πρασίνου και αναψυχής όπου μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε τη βόλτα μας με φίλους ή με τις οικογένειές μας.  Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες έχουν διαμορφωθεί υπέροχοι χώροι άθλησης, χώροι για να παίζουν τα παιδιά, χώροι περιπάτου και αναψυχής.

Όπως μας είπε και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, το πάρκο Τσαλτάκη είναι ένα στολίδι της πόλης, ένα εμβληματικό, όσο και ξεχωριστό, σημείο το οποίο θα αποτελέσει πλέον τόπο συνάντησης των Λαμιωτών.

Δείτε πρώτοι όλες τις τοπικές ειδήσεις του MAG24 στο VIBER

“Δε θα αφήσουμε κανένα σημείο του Δήμου ανεκμετάλλευτο και ο δημόσιος χώρος θα πρέπει να αποδοθεί για χρήση στους πολίτες”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραΐσκος.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου, πλάνα από τον ανανεωμένο χώρο καθώς και φωτογραφίες:

                      

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενα νέο πάρκο με τεράστια πεζοδιαδρομή δημιουργείται στη Βόρεια Λαμία! ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.