Αρχική Μουσική Ένα techno DJ set σε ανενεργό πυρηνικό εργοστάσιο στη Λιθουανία

Ένα techno DJ set σε ανενεργό πυρηνικό εργοστάσιο στη Λιθουανία

Το πυρηνικό εργοστάσιο του Chernobyl στην Ουκρανία είχε ένα αδελφάκι: το πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina στη Λιθουανία. Από τη στέγη του ανενεργού πλέον πυρηνικού εργοστασίου, η Λιθουανή DJ Samanta «έπαιξε» ένα techno set, διάρκειας περίπου μιας ώρας, και το βίντεο είναι τώρα διαθέσιμο.

Κάναμε γνωριμία με το πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina παρακολουθώντας την cult τηλεοπτική σειρά της HBO «Chernobyl». Στην πραγματικότητα, οι ομοιότητες μεταξύ Ingalina και Chernobyl ήταν τόσες πολλές που το 2009 η ΕΕ ζήτησε να κλείσει για λόγους ασφαλείας.

«Το επεισόδιο στο πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina έχει συμβολική σημασία για τη δημιουργική ομάδα μας, και ευελπιστούμε ότι δημιουργεί ένα παράδειγμα που δίνει κίνητρο σε άλλους οπτικοακουστικούς καλλιτέχνες και μουσικούς ηλεκτρονικής μουσικής ( https://www.youtube.com/watch?v=r7i4mB8VLY0 )» είπε ο Edmundas Pučkorius, υπεύθυνος των show της Antidote, της λιθουανικής κολεκτίβας που οργάνωσε το DJ set της Samanta.

«Αντί να χρησιμοποιούμε μόνο αυτές τις όμορφες τοποθεσίες ως φόντο για DJs, πραγματικά προωθούμε τη συνέργεια μεταξύ μουσικής και τοποθεσίας. Στα βίντεό μας επιδιώκουμε κάθε φορά να αφηγούμαστε μια μοναδική ιστορία, αγκαλιάζοντας το συνολικό ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνικές οπτικής αφήγησης» πρόσθεσε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.