Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Ένας χρόνος από την ημέρα που πάγωσε η Ελλάδα – “Δεν θα ξεχάσουμε τους νεκρούς των Τεμπών!”

 

Το βράδυ της Τρίτης 27/2 πολίτες της Λαμίας μαζί με φοιτητές αλλά και τους Συνταξιούχους Σιδηροδρομικούς της Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν στον σταθμό των τρένων στην Λαμία για να τιμήσουν τους νεκρούς των Τεμπών.

Με λουλούδια και αναμμένα κεριά έστειλαν το μήνυμα πως το τραγικό δυστύχημα που συνέβη ακριβώς πριν 1 χρόνο και κόστισε την ζωή 57 ανθρώπων δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 η σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών και μια εκκωφαντική έκρηξη συντάραξαν την Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη, κόβοντας την ανάσα μας.  Ο χρόνος πάγωσε, οι καρδιές όλων μας σταμάτησαν για δευτερόλεπτα να χτυπούν.

Τη σκέψη μας, αναπόφευκτα, κατέκλυσαν τα “Αν”. “Αν ήταν το δικό μου παιδί”, “Αν ήμουν κι εγώ μέσα”, “Αν ήταν ένας δικός μου άνθρωπος”… και μετά η οργή και η υπόσχεση που δώσαμε τότε στους νεκρούς πως αυτό “δεν θα ξεχαστεί”, όμως καταλάγιασε σιγά σιγά και ακολούθησε ένα μούδιασμα που σε κάνει να νιώθεις ανήμπορος μπροστά στο μέγεθος της τραγωδίας και μια σιωπή εκκωφαντική.

Ένα χρόνο μετά, ξέρουμε πια πως ο πόνος μάς αφορά όλες και όλους και το τραύμα είναι συλλογικό. Οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο σταθμό των τρένων και όσοι θα συμμετάσχουν σε όλες τις εκδηλώσεις αυτές τις ημέρες, δείχνουν πως η απόφαση έχει παρθεί. Η σιωπή θα γίνει κραυγή!

 

Δείτε φωτογραφίες:

 Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ