Αρχική Ελλάδα Εντυπωσιακές εικόνες: Η πανσέληνος των Λύκων -Η πρώτη για το 2020, θα...

Εντυπωσιακές εικόνες: Η πανσέληνος των Λύκων -Η πρώτη για το 2020, θα συνδυαστεί με έκλειψη παρασκιάς

Η πρώτη Πανσέληνος για το 2020 έρχεται σήμερα 10 Ιανουαρίου και δεν είναι μόνη της αφού θα συνοδευτεί με έκλειψη.

Το ολόγιομο φεγγάρι του Ιανουαρίου ονομάζεται Πανσέληνος των Λύκων και οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την εποχή. Στο Βόρειο Ημισφαίριο, όπου και δόθηκε η ονομασία, ο χειμώνας είναι βαρύς και το χιόνι σκεπάζει αρκετές περιοχές. Οι λύκοι, λοιπόν, που αναζητούν τροφή κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές και γίνονται πιο απειλητικοί.

Αυτή είναι η πρώτη πανσέληνος του 2020: Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το πρακτορείο Intime News

Εντυπωσιακές εικόνες από την Πανσέληνο των Λύκων -Η πρώτη για το 2020, θα συνδυαστεί με έκλειψη παρασκιάς Εντυπωσιακές εικόνες από την Πανσέληνο των Λύκων -Η πρώτη για το 2020, θα συνδυαστεί με έκλειψη παρασκιάς
Πανσέληνος και έκλειψη παρασκιάς
Η πρώτη πανσέληνος του 2020 θα συνδυαστεί με έκλειψη παρασκιά. Τι είναι, όμως, αυτό το φαινόμενο; Κατά τη διάρκεια αυτού, η πανσέληνος μπαίνει μέσα στη σκιά της γήινης παρασκιάς, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα η Σελήνη να σκοτεινιάζει εν μέρει, αλλά όχι τελείως, όπως συμβαίνει σε μια κανονική έκλειψη, όταν το φεγγάρι εισέρχεται στο εσωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη μας.

Εντυπωσιακές εικόνες από την Πανσέληνο των Λύκων -Η πρώτη για το 2020, θα συνδυαστεί με έκλειψη παρασκιάς
Το φεγγάρι θα αλλάξει χρώμα

Το φεγγάρι θα αλλάξει λίγο χρώμα από άσπρο σε ελαφρώς κιτρινωπό και σχεδόν το 90% του δίσκου του θα καλυφθεί από την παρασκιά της Γης. Η έκλειψη Σελήνης παρασκιάς θα είναι ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με τη NASA.
Συνολικά το 2020 θα υπάρξουν τέσσερις σεληνιακές εκλείψεις, όλες παρασκιάς. Οι εκλείψεις αυτού του είδους πάντως είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές με γυμνά μάτια.

Εντυπωσιακές εικόνες από την Πανσέληνο των Λύκων -Η πρώτη για το 2020, θα συνδυαστεί με έκλειψη παρασκιάς

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.