Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Επιτυχημένο το διήμερο βιωματικό Σεμινάριο Δημιουργικού Τουρισμού από την “Αναπτυξιακή Φθιώτιδας”

 

Η ΟΤΔ «Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Α.Ε. Ο.Τ.Α.», ως Εταίρος Διακρατικού συνεργατικού σχήματος δεκαεννέα (19) Ομάδων Τοπικής Δράσης από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Λιθουανία και την Πορτογαλία και στο πλαίσιο της ανωτέρω συνεργασίας με τίτλο: «Enhancement  of European  Rural Development  Capabilities – ENERDECA II», του Υπομέτρου 19.3 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020, διοργάνωσε στον «Τόπο Τεχνών Χώρα», Λελέικα Υπάτης Δ. Λαμιέων, διήμερο βιωματικό Σεμινάριο Δημιουργικού Τουρισμού από την 20/04/2024 έως 21/04/2024, συνολικής διάρκειας 12 ωρών.

Την συμβουλευτική υποστήριξη του σεμιναρίου, ανέλαβε η βραβευμένη στον τομέα του τουρισμού και της δημιουργικής τεχνολογίας, εταιρεία με την επωνυμία «NARRATOLOGIES ΙΚΕ» και παρακολουθήθηκε από συμμετέχοντες κατοίκους και επιχειρηματίες της Π.Ε. Φθιώτιδας και Π.Ε. Ευρυτανίας, με στόχο να αναπτυχθούν ιδέες και νέες δράσεις Δημιουργικού Τουρισμού στην περιοχή παρέμβασης.

Το σεμινάριο επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη και στην ανάδειξη ενός διακριτού προϊόντος Δημιουργικού Τουρισμού με παραδείγματα και πρακτικές, που είχαν σχέση με ερμηνευτικές ξεναγήσεις τοπικών χώρων ενδιαφέροντος, Φεστιβάλ τέχνης και παράδοσης, εργαστηρία εκμάθησης λαϊκής/μοντέρνας τέχνης, χειροτεχνίας και οικοτεχνίας, εργαστήρια αρχαίων παραδόσεων καθώς και Γαστρονομικά εργαστήρια, τα οποία δημιούργησαν στους συμμετέχοντες νέες ιδέες και προοπτικές ανάπτυξης και αναζωογόνησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο.

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ