Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

EPSILON: Κέντρο Ξένων Γλωσσών μόνο για ενήλικες – Όσα θέλετε να ξέρετε!

 

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών μόνο για ενήλικες

Το EPSILON ιδρύθηκε το 1992 και αποτελεί ένα πρότυπο Κέντρο Ξένων Γλωσσών με αποκλειστικό αντικείμενο τη διδασκαλία ενηλίκων. Απευθύνεται σε επιστήμονες,εμπόρους, επαγγελματίες, τεχνικούς, φοιτητές, στελέχη του ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα και γενικά σε όλους όσων οι στόχοι και η καριέρα εξαρτώνται από τη γνώση και την πιστοποίηση μιας ξένης ή και περισσοτέρων ξένων γλωσσών.

To EPSILON είναι δραστηριότητα του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Γεωργία Μαζαράκη και τα τμήματα για τους ενήλικες αρχίζουν 2 Οκτώβρη 2023.

 

 

  • Τι προγράμματα σπουδών έχει το EPSILON;

Τα προγράμματα σπουδών για τις 5 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γερμανικά) που διδάσκονται στο EPSILON είναι σχεδιασμένα ειδικά για ενήλικες. Μ’ αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν τη δυνατότητα πλήρους προφορικής και γραπτής επικοινωνίας στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Μέσα από ολιγομελή τμήματα άνετα,χωρίς άγχος και με βάση τη δουλειά που γίνεται στην τάξη, οι σπουδαστές μας μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη ξένη γλώσσα από τις πρώτες κιόλας ώρες της παρακολούθησης.

  • Πόσο γρήγορα θα μάθω;

Ακόμα και για στους εντελώς αρχάριους, τα δοκιμασμένα πακέτα σπουδών QUICK ACTION COURSE του EPSILON, δίνουν την ευκαιρία να μάθουν μια ξένη γλώσσα σε 12 μήνες. Μέσα από τα τρία τετράμηνα επίπεδα (Elementary, PreIntermediate, Intermediate) μπορούν  ν’ αποκτήσουν το λεξιλόγιο και τις γραμματικές γνώσεις που χρειάζονται για μια άνετη προφορική και γραπτή επικοινωνία. Παράλληλα, αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται για να φοιτήσουν στο τμήμα Β2 και να διαγωνιστούν για την πρώτη σας έγκυρη και αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

  • Πώς θα μάθω σε ποιο επίπεδο θα ενταχθώ;

Γρήγορα, μόνο σε 15 λεπτά και ηλεκτρονικά, από την ιστοδελίδα μας (www.epsilon.edu.gr), απαντήστε σε ένα ανώνυμο τέστ κατάταξης (Epsilon Placement Test)  το οποίο θα σας υποδείξει το επίπεδο γνώσεών σας. Τα αποτελέσματα του τέστ σας μπορείτε να τα συζητήσετε με τους υπεύθυνους του EPSILON.

  • Πώς μπορώ να πιστοποιήσω τις γνώσεις μου;

Α) Τμήματα Πιστοποίησης Β2

Φοιτώντας σε ένα τμήμα Β2 του EPSILON οι σπουδαστές μας μπορούν ν’αποκτήσουν τον πρώτο έγκυρο και αναγνωρισμένο τίτλο γλωσσομάθειας (Επίπεδο B2, Καλή Γνώση).

Εκτός από τη σωστή προετοιμασία που γίνεται σε αυτά τα τμήματα, επιλέγουμε μαζί με τους σπουδαστές τον κατάλληλο ΕΓΚΥΡΟ εξεταστικό φορέα (CAMBRIDGE,MICHIGAN, PTE, Κρατκό Πτυχίο Γλωσσομάθειας, κλπ), αναλαμβάνουμε την εξοικείωση τους με τον φορέα της επιλογής τους και εγγυούμαστε την επιτυχία τους. Κυρίως όμως,στα τμήματα Β2 του EPSILON, οι σπουδαστές αποκτούν γνώσεις που θα χρησιμεύσουν έξω από την τάξη και πέρα από τις εξετάσεις. Διότι η ξένη γλώσσα είναι κυρίως εργαλείο επικοινωνίας.

Β) Άριστη Γνώση της γλώσσας στα τμήματα Γ2 (PROFICIENCY)

Σήμερα, η απόκτηση ενός αναγνωρισμένου και έγκυρου πιστοποιητικού επιπέδου Proficiency δεν θεωρείται περιττή πολυτέλεια, αλλά ανάγκη επιτακτική. Για τους κατόχους αναγνωρισμένων τίτλων Γ2 τα οφέλη, εκτός από την ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ της ξένης γλώσσας, είναι ορατά και μετρήσιμα: ε ευκαιρίες για επαγγελματική καριέρα στο Δημόσιο και Ιδιωτικό χώρο, βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, μεταπτυχιακές σπουδές σε Αγγλόφωνα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, κλπ.

Το πρόγραμμα σπουδών Proficiency ολοκληρώνεται σε οκτώ μήνες (Οκτώβριος – Μάιος) και οι σπουδαστές μπορούν να διαγωνιστούν στην εξεταστική περίοδο του Μαίου.

  • Εκτός από Αγγλικά ποια άλλη γλώσσα μπορώ να μάθω;

Στο EPSILON διδάσκουμε επίσης Ιταλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Οι τέσσερις αυτές Ευρωπαικές γλώσσες διδάσκονται με βάση τα ταχύρρυθμα πακέτα σπουδών QUICK ACTION COURSE. Ο βασικός κύκλος ολοκληρώνεται σε 12 μήνες – τρία επίπεδα σπουδών τετράμηνης διάρκειας – και ακολουθεί το τμήμα πιστοποίησης Β2 (Καλή Γνώση).

  • Πρόβλημα χρόνου! Υπάρχει λύση;

Αν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις ορισμένων σπουδαστών είναι πιεστικές, ο προσωπικός χρόνος περιορισμένος και πρέπει να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σπουδών μέσα από δύσκολες συνθήκες ή να προλάβουν συγκεκριμένες ημερομηνίες εξετάσεων, μπορούμε να βρούμε λύση μέσα από ένα πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις δικές τους ανάγκες.

  • Προετοιμασία για μεταπτυχιακά Πανεπιστημιακά προγράμματα

Το EPSILON αναλαμβάνει την προετοιμασία για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας που απαιτούνται για την παρακολούθηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων Ελληνικών ή ξένων πανεπιστημίων (TOEFL, IELTS κλπ), αλλά και για τμήματα προετοιμασίας για την Αγγλική Φιλολογία.

Η διδασκαλία προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών και μπορεί να είναι μέσα από τμήμα ή εξατομικευμένη.

To EPSILON είναι δραστηριότητα του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Γεωργία Μαζαράκη και τα τμήματα για τους ενήλικες αρχίζουν 2 Οκτώβρη 2023.

 

 

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Γεωργία Μαζαράκη

Λειτουργούν τμήματα για Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά
Διεύθυνση : Παλαιολόγου 1, 351 00 Λαμία
Τηλέφωνο: 22310 – 42600
Ιστοσελίδα: www.epsilon.edu.gr
Facebook: Ξένες Γλώσσες Γεωργία Μαζαράκη

 

 

Διαβάστε περισσότερα

Νέα πτυχία – διπλώματα για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας

Συγχαρητήρια σε όλους! Διαβάστε το δελτίο τύπου του Δήμου Λαμιέων: Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρα 14:00,στην αίθουσα Συναυλιών του, το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας έδωσε...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Πέμπτη στο νέο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στις 12.00 μμ στο Σύνταγμα.

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για το νέο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στις 12.00 μμ στο Σύνταγμα: Πέμπτη 20 Ιουνίου...

Έναρξη περιόδου εγγραφών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2024-2025

Ξεκινούν τη Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου μας για το επόμενο σχολικό έτος και θα...

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα τις STEM και τον Αθλητισμό!

  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργάνωσε το Σάββατο 15/6 και την Κυριακή 16/6 το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (RoboFestival – Robotics – Coding – Engineering-Maths) με...