Αρχική Οικονομία Έρχεται και χριστουγεννιάτικο “καλάθι του νοικοκυριού”

Έρχεται και χριστουγεννιάτικο “καλάθι του νοικοκυριού”

Στο “καλάθι του νοικοκυριού” τα ποντάρει όλα η κυβέρνηση, επιμένοντας για την επιτυχία του μέτρου και σχεδιάζοντας τόσο τη διεύρυνση του, όσο και ένα ειδικό καλάθι για τα Χριστούγεννα με γιορτινά είδη.

Το “καλάθι του νοικοκυριού” έχει μπει στην τέταρτη εβδομάδα λειτουργίας του και όπως επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου: “Με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν τα super market, από το σύνολο 816 προϊόντων στο ‘καλάθι του νοικοκυριού’ που είναι απολύτως συγκρίσιμα, στα 167 (ποσοστό 20,5%) η τιμή είχε περαιτέρω μείωση για συνεχόμενη εβδομάδα, στα 589 (ποσοστό 72,1%) η τιμή παρέμεινε σταθερή και μόλις σε 60 προϊόντα (ποσοστό 7,3%) η τιμή αυξήθηκε ελαφρά

Το συνολικό κόστος του ‘καλαθιού του νοικοκυριού’ με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία είναι αισθητά μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των super market με τη μεγαλύτερη μείωση να φτάνει στο ποσοστό -18,1%”.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι “τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη η διεύρυνση του ‘καλαθιού’ με περίπου 15 προϊόντα για διαβητικούς και γενικότερα για συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα υγείας και αναγκαστικά πρέπει να αγοράζουν και να προμηθεύονται συγκεκριμένα προϊόντα, ενώ μελετάται και η δυνατότητα για εορταστικό καλάθι”.

Υποστήριξε επίσης ότι, “πέρα από τις μειώσεις τιμών που παρατηρούμε στο ‘καλάθι του νοικοκυριού’ δουλεύει αποτελεσματικότερα ο ανταγωνισμός και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα”.

Ερωτηθείς εάν το χριστουγεννιάτικο καλάθι του νοικοκυριού θα συνδυαστεί και με ένα λεγόμενο Food Pass, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι η λογική του καλαθιού έχει να κάνει με προϊόντα σε πιο προνομιακές τιμές και στο ειδικό αυτό μέτρο θα συμπεριληφθούν είδη που θεωρούνται αναγκαία για τις γιορτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε προχθές ειρωνικά ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν αφορά τους “αριστερούς του χαβιαριού”, επιμένοντας ότι η εν λόγω πρωτοβουλία της κυβέρνησης έχει αποτελέσματα όσον αφορά στη συγκράτηση των τιμών και αποτιμάται θετικά από τους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.