Αρχική Εργασία Έρχεται προκήρυξη Λιμενικού χωρίς πανελλήνιες – Πότε βγαίνει

Έρχεται προκήρυξη Λιμενικού χωρίς πανελλήνιες – Πότε βγαίνει

Την προκήρυξη για την πρόσληψη δόκιμων Σημαιοφόρων και Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα για τελευταία φορά χωρίς Πανελλήνιες, θα εξετάσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης.

 

Η συγκεκριμένη προκήρυξη είχε γίνει μήλον της έριδος μεταξύ του κ. Πλακιωτάκη και του προηγούμενου υπουργού Φώτη Κουβέλη.

 

Ο κ. Πλακιωτάκης είχε δηλώσει λίγες ημέρες πριν της εκλογές ότι «όλες οι υπουργικές αποφάσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Φώτη Κουβέλη, που αφορούν τη διαδικασία προσλήψεων Δοκίμων Σημαιοφόρων και Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα θα ανακληθούν την επομένη των εκλογών».

Τώρα καλείται να δώσει λύση για την κάλυψη των αναγκών στο Λιμενικό Σώμα και να θέσει τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

 

Η κρίσιμη εβδομάδα είναι η ερχόμενη, κατά την οποία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr ο κ. Πλακιωτάκης θα αποφασίσει εάν θα υπάρξουν αλλαγές στην υπουργική απόφαση και πότε θα προχωρήσει η προκήρυξη.

Εφόσον δεν γίνουν αλλαγές σε επίπεδο υπουργικής απόφασης, η προκήρυξη θα βγει μέσα στον Αύγουστο.

Εφόσον όμως γίνουν, τότε θα πρέπει πρώτα το νέο ΦΕΚ να δημοσιευτεί και να ακολουθήσει η προκήρυξη.

Τι είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ από την προηγούμενη κυβέρνηση σχετικά με την προκήρυξη Λιμενικού 2019:

Ο διαγωνισμός για την εισαγωγή δοκίμων στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.) προκηρύσσεται με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων (ανδρών και γυναικών) με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης καθορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρακάτω απόφασης.

Οι θέσεις, καλύπτονται ως εξής:

Ποσοστό πενήντα έξι τοις εκατό (56%) κάτοχοι πτυχίου Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής.

Ποσοστό δώδεκα τοις εκατό (12%) κάτοχοι πτυχίου Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του Τεχνολογικού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής.

Ποσοστό δώδεκα τοις εκατό (12%) κάτοχοι πτυχίου Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)/ Πλοιάρχων με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ’ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού.

Ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) κάτοχοι πτυχίου Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.)/ Μηχανικών με θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον έξι (6) μηνών μετά την απόκτηση διπλώματος Γ’ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού.

Όσοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν να καταταγούν ως Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., πρέπει να υποβάλουν -όπως θα καθορίζεται λεπτομερώς στην προκήρυξη και μέσα στις προθεσμίες που θα ορίζονται σ’ αυτή- συγκεκριμένα δικαιολογητικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.