Ο μαραθώνιος της Οίτης, “Hercules Mountain Marathon”, αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους ορεινούς μαραθωνίους της χώρας και στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου 2023 γίνεται 17 ετών, επιστρέφοντας ανανεωμένος.
Οι αγώνες του “Hercules Mountain Marathon” ξεκίνησαν το 2007 στην Υπάτη Φθιώτιδας και βασίστηκαν στην ιδέα του Λουκά Πρατίλα (δ/ντη διαδρομής έως και σήμερα) και την συνεργασία του τότε αντιδημάρχου Θανάση Σκούρα. Εφέτος, στο ιστορικό βουνό των λουλουδιών και του Ηρακλή, ο Δήμος Λαμιέων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Εκπολιτιστικού/Επιμορφωτικού Συλλόγου Υπάτης «Αινιάνες», του συνδέσμου Υπατέων «Ο Άγιος Ηρωδίων», της Τοπικής Κοινότητας Υπάτης και μελών του Συλλόγου «ΤΡΑΧΙΝΑ» διοργανώνουν τον Ορεινό Μαραθώνιο “Hercules Mountain Marathon”.
Οι αγώνες του “Hercules Mountain Marathon”, o μαραθώνιος “Ηρακλής” και ο ημιμαραθώνιος “Ελλέβορος” ανήκουν πλέον στο καλεντάρι των αγώνων του UTMB Index Races καθώς επίσης ο μαραθώνιος “Ηρακλής” είναι διαπιστευμένος με 2 πόντους ITRA.
Διαδρομές και ώρες διεξαγωγής των αγώνων
Η διοργάνωση αποτελείται από τρεις διαδρομές που καλύπτουν τις δυνατότητες του κάθε δρομέα, τον μαραθώνιο “Ηρακλή” (42.3km, με θετική υψομετρική 3.000m), τον ημιμαραθώνιο “Ελλέβορος” (16.2km, με θετική υψομετρική 1.180m) και έναν αγώνα για τους αρχάριους δρομείς το “Μονοπάτι των Φαρμακίδων” (6.4km, με θετική υψομετρική 360m). Ακόμη για τους μικρούς μας φίλους διεξάγεται ένας παιδικός αγώνας 1.000m, ο “Λαγοπόδαρος”, που προσφέρει την ευκαιρία στις οικογένειες να έχουν μια εναλλακτική απόδραση στο βουνό δημιουργώντας όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις.
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων αποτελεί η κεντρική πλατεία της Υπάτης Φθιώτιδας. Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 17:00 το απόγευμα θα διεξαχθεί ο παιδικός αγώνας “Λαγοπόδαρος”, ενώ την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου τις πρωινές ώρες θα διεξαχθούν οι υπόλοιποι τρεις αγώνες. Πιο συγκεκριμένα, ο μαραθώνιος “Ηρακλής” θα ξεκινήσει στις 8:00, ο ημιμαραθώνιος “Ελλέβορος” στις 8:30 και το “Μονοπάτι των Φαρμακίδων” στις 9:30.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα το δείτε εδώ: https://herculesmarathon.gr/
Δωρεάν μεταφορά των αθλητών στην Υπάτη Φθιώτιδας
Η διευκόλυνση των αθλητών αποτελεί προτεραιότητα για την Οργανωτική Επιτροπή του “Hercules MountainMarathon” γι αυτό θα δρομολογήσει λεωφορεία για όσους αθλητές δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο. Τα δρομολόγια αφορούν τις δυο μεγάλες πόλεις, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και η επιστροφή θα γίνει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή ώρα αναχώρησης και επιστροφής θα ανακοινωθούν την εβδομάδα του αγώνα. Οι αθλητές δικαιούνται δωρεάν μεταφορά αρκεί κατά την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής να δηλώσουν συμμετοχή για τη μεταφορά τους με το λεωφορείο και να επιδείξουν το bib number τους κατά την είσοδό τους σε αυτό. Επιπλέον, για τη μεταφορά τυχόν συνοδού το κόστος είναι 5€/συνοδό.
Πληροφορίες για τους αγώνες του “HERCULES MOUNTAIN MARATHON”:
Website: https://herculesmarathon.gr/
email: herculesmarathon@gmail.com
Εγγραφές στο www.herculesmarathon.gr.