Αρχική Πολιτική Έρευνα ΚΑΠΑ Research για το Έθνος: Στο 4,1% κλείνει η ψαλίδα

Έρευνα ΚΑΠΑ Research για το Έθνος: Στο 4,1% κλείνει η ψαλίδα

Δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το «Έθνος της Κυριακής» δείχνει κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις 4,1 μονάδες.

 

Μετά τη δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», στην οποία καταγράφεται μείωση της διαφοράς στο 5,5%, μια ακόμη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της ΚΑΠΑ Research για το «Έθνος της Κυριακής» δείχνει κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις 4,1 μονάδες.

Ειδικότερα στο ερώτημα «Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, εσείς ποιό κόμμα είναι πιό πιθανό να ψηφίζατε;» η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2%. Στην τρίτη θέση βρίκσεται η Χρυσή Αυγή με 8,1%, ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 5,5 και το ΚΚΕ με 5%. Το ποσοστό του «Λευκού/Άκυρου – Δεν έχω αποφασίσει – Δεν θα ψήφιζα» υπολογίζεται αθροιστικά στο 18,3%.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως μόνο το 67% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές το ίδιο κόμμα με αυτό που θα ψηφίσει στις εθνικές εκλογές, ενώ το 26% θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

k1.jpg

Η πρόθεση ψήφου για ευρωεκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής:

  • ΝΔ: 24,3%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 20,2%
  • Χρυσή Αυγή: 8,1%
  • Κίνημα Αλλαγής: 5,5%
  • ΚΚΕ: 5%
  • Ελληνική Λύση: 2,9%
  • Το Ποτάμι: 2,1%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2%
  • Ένωση Κεντρώων: 2,4%
  • Λαϊκή Ενότητα: 1,4%

Επίσης το 11,2% απάντησε πως δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και το 5,2% «δεν ψηφίζω» και το 7% των ερωτηθέντων απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Τέλος στο ερώτημα «εάν από την αύξηση του κατώτατου μισθού, την έξοδο στις αγορές, την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών βγαίνουν περισσότερο κερδισμένοι ή χαμένοι οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης» το 62% απαντά ότι ο πρωθυπουργός βγαίνει «χαμένος ή μάλλον χαμένος», έναντι 33% που απαντά «κερδισμένος ή μάλλον κερδισμένος». Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 60 και 37%.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, τα ζητήµατα της έρευνας στα οποία απάντησαν οι ερωτώµενοι όσον αφορά την πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων ηµερών:

k7.jpg

Η κυβέρνηση δείχνει να κερδίζει πόντους από την αύξηση του κατώτατου µισθού και την πρόσφατη έξοδο στις αγορές, µε το 64% και 51%, αντίστοιχα, των συµµετεχόντων να απαντούν πως οι κινήσεις αυτές προσανατολίζονται στη σωστή κατεύθυνση. Αντίθετα, η «πληγή» της Συµφωνίας των Πρεσπών δείχνει να είναι βαθιά, αφού το 63% όσων απάντησαν στην έρευνα έκριναν «αρνητική» την υπερψήφισή της από τη Βουλή µε 153 βουλευτές. Στην ερώτηση αν από τα παραπάνω ωφελήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πλειοψηφία των συµµετεχόντων (σχεδόν 60%) κρίνει ότι κανένας από τους δύο δεν καρπώθηκε κάποιο όφελος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.