Αρχική Εργασία Εργασία: Σας πληρώνουν όσο πραγματικά αξίζετε; Τι ισχύει στην αγορά

Εργασία: Σας πληρώνουν όσο πραγματικά αξίζετε; Τι ισχύει στην αγορά

Αν ψάχνεις γαι δουλειά, θέλεις αύξηση ή προαγωγή, διάβασε παρακάτω

Το LinkedIn σας δίνει τις απαντήσεις. H νέα λειτουργία του είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για αυτούς που αναζητούν εργασία και για όσους θέλουν αύξηση ή προαγωγή

Εδώ και μια δεκαετία το LinkedIn  είναι συνώνυμο της επαγγελματικής δικτύωσης, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατομμύρια άτομα να δημιουργήσουν το βιογραφικό τους και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

AdTech Ad

Ένα καλύτερο μέλλον σημαίνει και ένας καλός μισθός και αυτό έρχεται να κάνει η νέα λειτουργία της πλατφόρμας. Το LinkedIn Salary συναγωνίζεται πλέον το Glassdoor, το Comparably, και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες δίνοντας τη δυνατότητα να συγκρίνουν οι εργαζόμενοι τους μισθούς τους.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη για τους χρήστες στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο στόχος είναι μέσα στη χρονιά να τρέχει σε όλες τις χώρες.

Η χρήση του μπορεί να γίνει από κινητό και από τον υπολογιστή ενώ ήδη συζητιέται για να ενσωματωθεί στη πλατφόρμα.

Ενώ, λοιπόν, με το LinkedIn μπορείς να δημιουργήσεις το προφίλ σου και να «χτυπήσεις» θέσεις εργασίας, δε μπορείς να έχεις απάντηση στο ερώτημα «πόσα χρήματα πιστεύετε πώς αξίζετε γι αυτό το ρόλο»;

Αυτό ήταν ένα αδύναμο σημείο για το LinkedIn, καθώς δεν είχε εργαλεία για να βοηθήσει τα 467 εκατ. χρήστες να βρουν τέτοιου είδους τις πληροφορίες.

Το LinkedIn Salary έχει ως στόχο να λύσει αυτό το πρόβλημα και λειτουργεί με ένα “give and get” τύπου μοντέλο, που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε μόνο μερικές πληροφορίες, μέχρι να συμβάλλετε στην υπηρεσία.

Για να το κάνετε αυτό, απλά παρέχετε πληροφορίες για τους μισθούς ανώνυμα στο LinkedIn, και στη συνέχεια έχετε απεριόριστη πρόσβαση για ένα χρόνο.

Ο product manager, Ryan Sandler, ξεκαθάρισε πως τα δεδομένα που υποβάλλονται είναι κρυπτογραφημένα έτσι ώστε η ομάδα του LinkedIn να μην ξέρει ποιος έδωσε την πληροφορία.. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 1 εκατομμύριο μέλη έχουν δώσει αντίστοιχα στοιχεία.

Μπορείτε να αναζητήσετε τους μισθούς με βάση τον τίτλο και την τοποθεσία, όπως για παράδειγμα «δημοσιογράφος στο Σαν Φραντσίσκο». Τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα εμφανίσουν ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που έχουν αντίστοιχη θέση και οι οποίοι έχουν ανακοινώσει τα στοιχεία αυτά. Στη συνέχεια μπορείτε να φιλτράρετε περαιτέρω τα αποτελέσματα ανάλογα τη βιομηχανία και τα χρόνια εμπειρίας που έχετε.

Η εταιρεία πιστεύει στη νέα αυτή λειτουργία καθώς τα αποτελέσματα βασίζονται τόσο στον τόπο, όσο και στον τίτλος εργασίας ενώ ταυτόχρονα θέλουν να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων που οι ανταγωνιστές δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν.

Εκτός απ’ το πόσα αξίζετε η νέα λειτουργία του LinkedIn σας δείχνει επίσης πρόσθετες λεπτομέρειες αποζημίωσης, όπως ποιο είναι το ετήσιο μπόνους που θα λάβετε, οι μετοχές που μπορείτε να έχετε και άλλους παράγοντες που συμβάλλουν στο συνολικό πακέτο παροχών σας.

Το εργαλείο αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εκείνους που αναζητούν την επόμενη εργασιακή ευκαιρία αλλά και για όσους θέλουν μια  αύξηση ή προαγωγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.