Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Εθνικό Θέατρο: Πρόσκληση σε νέους δημιουργούς για το σχεδιασμό του προγραμματισμού της Πειραματικής Σκηνής τη σεζόν 2024-25

 

Το Εθνικό Θέατρο, για τις ανάγκες σχεδιασμού του καλλιτεχνικού προγραμματισμού της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών για τη θεατρική περίοδο 2024-2025, καλεί δημιουργούς της νεότερης γενιάς να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της πρώτης κρατικής σκηνής, οι προτάσεις μπορούν να αφορούν σύγχρονα ανεβάσματα θεατρικών έργων του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, διασκευές λογοτεχνικών κειμένων ή και ταινιών, νέα έργα και πρωτότυπες δραματουργίες-κειμενικές συνθέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί, καλούνται να καταθέσουν φάκελο πρότασης, ο οποίος θα πρέπει να περιέχει:

1. Τίτλο έργου / ιδέας

2. Περίληψη του έργου ή της ιδέας (έως 200 λέξεις)

3. Καλλιτεχνική πρόταση (έως 400 λέξεις)

4. Μία παράγραφο που να απαντάει στο ερώτημα: «Γιατί αυτό το έργο σήμερα;» (έως 100 λέξεις)

5. Δείγμα κειμένου: α. εάν πρόκειται για πρωτότυπη δραματουργία (από 5 έως 10 σελίδες) β. εάν πρόκειται για διασκευή (από 17 έως 20 σελίδες)

6. Βιογραφικά βασικών συντελεστών (έως 2 σελίδες)

7. Portfolio με φωτογραφικό υλικό και βίντεο από προηγούμενες παραστάσεις. Είναι επιθυμητό να συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον μία ολόκληρη βιντεοσκοπημένη παράσταση.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής προτάσεων: 31 Ιανουαρίου 2024.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στο peiramatiki@n-t.gr και όλα τα απαιτούμενα αρχεία πρέπει να επισυναφθούν σε ένα email. Όλες οι έγκυρα κατατεθειμένες προτάσεις θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ κάθε δημιουργός μπορεί να υποβάλει μόνο μία πρόταση. Το υλικό που υποβάλλεται δεν επιστρέφεται, παραμένει δε για επεξεργασία στο πλαίσιο και για τις ανάγκες και μόνον της παρούσας πρόσκλησης. Το Εθνικό Θέατρο δεσμεύεται ότι δεν θα διανείμει ή κοινοποιήσει το υλικό της πρότασης προς οιονδήποτε τρίτο τηρώντας τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Όσοι δημιουργοί υποβάλουν προτάσεις, θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για την αποδοχή ή μη της πρότασής τους, μετά την ολοκλήρωση αξιολόγησής τους.

Για διευκρινίσεις ή ερωτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο email: peiramatiki@n-t.gr.Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ