Αρχική Πολιτική Έτσι θα ψηφίσουμε στον Δήμο Λαμιέων, πόσους σταυρούς και πού!

Έτσι θα ψηφίσουμε στον Δήμο Λαμιέων, πόσους σταυρούς και πού!

καλπη

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ έχει συνολικά πέντε εκλογικές περιφέρειες, οι οποίες ταυτίζονται με τους πέντε πρώην καποδιστριακούς Δήμους, οι οποίοι συνενώθηκαν στη συνέχεια με το πρόγραμμα «Καλλικράτης»:

 

1) Την Εκλογική Περιφέρεια Γοργοποτάμου, 2) Την Εκλογική Περιφέρεια Λαμίας, 3) Την Εκλογική Περιφέρεια Λειανοκλαδίου, 4) Την Εκλογική Περιφέρεια Παύλιανης και 5) Την Εκλογική Περιφέρεια Υπάτης.

Οι κάλπες θα είναι δύο: Μία για Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους (ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο) και Μία για συμβούλους ή προέδρους κοινότητας (ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο).

Α) Για Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους θα ψηφίζει ως εξής:

1) Στην Εκλογική Περιφέρεια Λαμίας ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμηση του:
α. Για Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της Εκλογικής Περιφέρειας Λαμίας ΜΕΧΡΙ (3) τρεις σταυρούς (θα αναγράφονται αλφαβητικά στο άνω τμήμα του ψηφοδελτίου).
β. Για Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους των Λοιπών Εκλογικών Περιφερειών (Γοργοποτάμου – Λειανοκλαδίου – Παύλιανης – Υπάτης) ΜΟΝΟ (1) ένα σταυρό (θα αναγράφονται αλφαβητικά στο κάτω τμήμα του ψηφοδελτίου μαζί με την αναγραφή της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είναι υποψήφιοι).

2) Στις Λοιπές Εκλογικές Περιφέρειες (Γοργοποτάμου – Λειανοκλαδίου – Παύλιανης – Υπάτης) ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του:

α. Για Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της εκλογικής του περιφέρειας ΜΟΝΟ (1) ένα σταυρό (άνω τμήμα ψηφοδελτίου).
β. Για Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους των Λοιπών Εκλογικών Περιφερειών ΜΟΝΟ (1) ένα σταυρό (θα αναγράφονται αλφαβητικά στο κάτω τμήμα του ψηφοδελτίου μαζί με την αναγραφή της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είναι υποψήφιοι).

Επομένως κάθε εκλογική περιφέρεια θα έχει δικό της ψηφοδέλτιο στο οποίο θα αναγράφεται αρχικά ο υποψήφιος Δήμαρχος, μετά οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της συγκεκριμένης περιφέρειας και στη συνέχεια οι λοιποί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των λοιπών εκλογικών περιφερειών.

Β) Για συμβούλους ή προέδρους κοινότητας θα ψηφίζει ως εξής:
1. Για την εκλογή συμβούλων κοινότητας άνω των (300) τριακοσίων κατοίκων ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του με ΜΕΧΡΙ (2) ΔΥΟ σταυρούς.
2. Για την εκλογή προέδρων συμβουλίων κοινότητας έως (300) κατοίκους ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του με ΜΟΝΟ (1) ένα σταυρό.

Όλα τα ψηφοδέλτια θα έχουν προτυπωμένο τον αριθμό σταυρών που επιτρέπεται να τεθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.