Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Eurovision 2022: Απόψε ο Β’ Ημιτελικός – Πότε θα εμφανιστεί η Κύπρος

Με το τραγούδι “Ela” διαγωνίζεται η Κύπρος και στη σκηνική της παρουσία η Ανδρομάχη εμφανίζεται σαν την Αφροδίτη μέσα από τα κύματα. Στο σκηνικό βλέπουμε μία τεράστια κατασκευή σαν κοχύλι επάνω στο οποίο βρίσκονται οι χορεύτριες ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται γραφικά.

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

Το “Ela” είναι ένα κομμάτι σε έντονο έθνικ ύφος, με ελληνικό και αγγλικό στίχο, ενώ αποτελεί δημιούργημα των Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Στον σχολιασμό και αυτού του ημιτελικού, καθώς και του μεγάλου τελικού, θα είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό: Φινλανδία, Ισραήλ, Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Αυστραλία, Κύπρος, Ιρλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Σουηδία, Τσεχία.

Δέκα χώρες από κάθε ημιτελικό προκρίνονται στον τελικό του Σαββάτου 14/5. Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δε διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα, δικαίωμα ψήφου στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς και η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της στον Α’ Ημιτελικό της Τρίτης 10/5 και την πρόκρισή της διαγωνίζεται στον τελικό.

Αλλα ΝΕΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ