Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Φεστιβάλ Οίτης: «Τζόρνταν» από την ομάδα Erinia

2 Ιουλίου @ 21:00

«Τζόρνταν» των Άννα Ρέινολντς και Μόιρα Μπουφίνι, από την ομάδα Erinia. Στο πλαίσιο της Belle Arte Lamia, με ελεύθερη είσοδο.

Το έργο «Τζόρνταν» είναι μια μαρτυρία βασισμένη στην αληθινή ιστορία της παιδοκτόνου και αποτυχημένης αυτόχειρα Σίρλει Τζόουνς. Η Σίρλει καταδικάστηκε για το φόνο του παιδιού της. Το χειμώνα του 1987 αφέθηκε ελεύθερη υπό δικαστική επιτήρηση. Την ημέρα της απαλλαγής της αυτοκτόνησε. Πρόκειται για έναν σπαρακτικό μονόλογο μιας νεαρής κακοποιημένης γυναίκας. Η Σίρλει, σαν μια σύγχρονη Μήδεια, περιθωριοποιημένη από το οικογενειακό και κοινωνικό της περιβάλλον προβαίνει στην πιο ανόσια πράξη. Η ιστορία της σόκαρε και δίχασε την κοινή γνώμη της αγγλικής αλλά και της παγκόσμιας κοινωνίας.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της ομάδας Erinia και ερμηνεία της Ευγενίας Κοντοέ. 

Η ομάδα Erinia ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018 και αποτελείται από την θεατρολόγο και ειδική παιδαγωγό Έρη Κεχρά και την ηθοποιό και φιλόλογο Ευγενία Κοντοέ.

Ο μονόλογος «Τζόρνταν» ανέβηκε στο θέατρο «Έυ-πολις αρτ» στον Νέο Κόσμο. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ θεατρικού μονολόγου αποσπώντας το 2ο Βραβείο.

Η θεατρική παράσταση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής συνάντησης σύγχρονης τέχνης Belle Arte Lamia 2019-20. Περισσότερες πληροφορίες για την Belle Arte Lamia στο belleartelamia.gr

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 13ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

Info:

Θέατρο: Τζόρνταν
Τρίτη 2 Ιουλίου 2019
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Ώρα έναρξης 21.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»

Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
emailinfo@xwra.gr
www.xwra.gr

Το 13ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
2 Ιουλίου
Ώρα:
21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Τόπος Τεχνών «Χώρα»