Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Έκθεση φωτογραφίας ANTITHESIS

Νοέ 13, 2021 @ 18:00 - Δεκ 11, 2021 @ 21:00

 

Δύο κόσμους ταυτόσημους, αλλά παράλληλα τόσο εκ διαμέτρου αντίθετους παρουσιάζει η έκθεση φωτογραφίας ANTITHESIS στο Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας στη Λαμία.

Ο παγκοσμίου φήμης digital artist, Uğur Gallenkuş, εκθέτει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μερικά από τα γνωστότερα έργα του.

Η ξεχωριστή αντιπολεμική έκθεση, που διοργανώνεται από το TEDxLamia και τον Δήμο Λαμιέων, θα εγκαινιαστεί από τον ίδιο τον καλλιτέχνη ο οποίος θα ταξιδέψει από την Κωνσταντινούπολη στη χώρα μας.

 

Κάθε φωτογραφία απηχεί και μια συγκλονιστική ιστορία. Μια γροθιά στο στομάχι, όταν αντικρίζουμε τον άνισο κόσμο με τις τρομακτικές όψεις που το ανθρώπινο μάτι έχει συνηθίσει να αγνοεί ή να μην αντιλαμβάνεται.

Μέσα από την πολυσημία της έκθεσης ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με τις αποκρουστικές εικόνες της βίας, του πολέμου, της εξαθλίωσης και της ανθρώπινης παρακμής, οι οποίες ξεχειλίζουν συναίσθημα κι είναι τόσο δυνατές ώστε να  ενεργοποιούν ακαριαία τα αντανακλαστικά της βαθύτερης σκέψης μας.

 

Εγκαίνια: Σάββατο 13/11/2021, 18:00 μ.μ.,  Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας, Όθωνος 47, Λαμία

Διάρκεια Έκθεσης: 13/11/2021 – 11/12/2021

Ώρες Κοινού: Δευτέρα – Σάββατο  18:00-21:00

*Ανοιχτά και την Κυριακή 14/11 18:00-21:00

 

Είσοδος Ελεύθερη!

Το Μουσείο είναι προσβάσιμο μέσω ράμπας στην πλαϊνή είσοδο. Οι εθελοντές μας θα σας ξεναγήσουν εικονικά στο μέρος της έκθεσης όπου δεν κατέστη δυνατή η πρόσβαση λόγω παλαιότητας του κτιρίου. Στο χώρο υπάρχει WC για κινητικά ανάπηρους επισκέπτες/τριες.

Δυνατότητα ιδιωτικών επισκέψεων για σχολεία.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 6989870247

Περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν βρείτε εδώ: http://tedxlamia.com/antithesis/

Ο Uğur Gallenkuş είναι ένας παγκοσμίου φήμης Digital Artist που έχει ως βάση του την Κωνσταντινούπολη. Με έναν ευσυνείδητο τρόπο, τα κολάζ του εστιάζουν στον αυξανόμενο παγκόσμιο διαχωρισμό μεταξύ προνομιούχων και καταπιεσμένων, αντιπαραβάλλοντας τη δυστυχία με τη χαρά, τον πλούτο με τη φτώχεια, την αγάπη με την απελπισία. Κοιτάζοντας κατάματα τις πραγματικότητες που μας περιβάλλουν, μέσα από την τέχνη του ο Gallenkuş, στοχεύει στο να αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις ζωές των άλλων.

Ο Gallenkuş θεωρεί την τέχνη του μία ανθρωπιστική, όσο και αισθητική προσπάθεια. Τα κολάζ στην έκθεση ANTITHESIS αντλούνται από μία ποικιλία πρωτότυπου υλικού, συμπεριλαμβανομένης και της δουλειάς μερικών από τους πιο θαρραλέους σύγχρονους φωτορεπόρτερς. Αντιπαραθέτοντας δύο ΑΝΤΙθετες πραγματικότητες, ξένες και οικείες ταυτόχρονα εικόνες στον σύγχρονο θεατή, ο Gallenkuş με συγκινησιακό τρόπο προβάλλει ένα μεγάλο φάσμα κοινωνικών παθογενειών που επηρεάζουν τον σημερινό μας κόσμο: πόλεμος και σύγκρουση, πείνα και φτώχεια, δικαιώματα των παιδιών και των ζώων, πρόσφυγες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Νοέ 13, 2021 @ 18:00
Τέλος:
Δεκ 11, 2021 @ 21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας Λαμίας
Όθωνος 47
Λαμία,