Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Find what you love, and let it kill you – Ομαδική έκθεση ζωγραφικής

14 Φεβρουαρίου @ 20:30 - 7 Μαρτίου @ 14:00

Εγκαίνια: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου και ώρα 8.30 μμ.

Διάρκεια: 14 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου 2020

Η PurPur Gallery παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση “Find what you love, and let it kill you”

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Κύρα Αλυγιζάκη, Μαρίνα Κουτσοσπύρου, Νικόλας Κυριάκου, Ανδριάνα-Βερονίκη Λάππα, Βαγγέλης Παπανικολάου, Ιωάννα Ρέβη, Νίκος Ρίζος, Λίνα Ρωμανού, Άννυ Σοφιανοπούλου, Χρήστος Τσαντήλας, Ορέστης Χιώτης, Marta Biagini, Natalia kazirelova.

Η Purpur Gallery θα είναι ανοικτή στην διάρκεια της έκθεσης Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00, Σάββατο 10.00-14.00 με Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό.

Ο επιμελητής της έκθεσης, Μπουραζάνης Κωνσταντίνος , σημειώνει σχετικά:

Να παραδίνεσαι. Με τόλμη και με αυθάδεια. Να ακολουθείς ανυποχώρητα αυτό το κάτι που σε κυριεύει. Να πολεμήσεις γι αυτό ενάντια σε κάθε πιθανή αποτυχία. Να αναγνωρίσεις το κενό και να αγωνίζεσαι αδιάκοπα για την πλήρωση του. Πάντα μάταια , με την κρυφή ελπίδα ότι δεν θα συμπληρωθεί απόλυτα ποτέ, καθώς έτσι θα πάψει και η ισχύς του. Find what you love, and let it kill you. Η φράση από την οποία απομένει μια και μόνο λέξη. Το Πάθος. Η επιθυμία του ατόμου να κατακτήσει το υποκειμενικά αδύνατο, το άπιαστο. Η έκφραση της αδυναμίας μέσα από την δύναμη που εμπεριέχει ο παραδομένος εαυτός, που δεν ζητά αντάλλαγμα. Μια εμμονική προσπάθεια του ανθρώπου  να δαμάσει το προσωπικό, σκοτεινό του ένστικτο.

Η λέξη Πάθος προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη Πάσχω η οποία μεταφράζεται και ως υποφέρω, αντέχω, υπομένω, τα καταφέρνω. Σημαίνει είμαι διατεθειμένος να αντέξω οτιδήποτε για να βιώσω το πάθος μου. Η διαδικασία αυτή και μόνο, του να υπηρετεί κανείς τα πάθη του με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, αποτελεί την  επιλογή του να στηρίξει αδιαμφισβήτητα τον ίδιο του τον εαυτό. Έτσι το πάθος καθαυτό, μετατρέπεται σε κινητήριο δύναμη, μια δημιουργό δύναμη που έχει την ανάγκη να εκφραστεί.

Το Πάθος, η αφοσίωση, η τρέλα για οτιδήποτε  αποτελεί ερέθισμα. Το Πάθος μπορεί να καταστρέψει αλλά μπορεί και να δημιουργήσει. Το Πάθος είναι τέχνη και η τέχνη Πάθος. Ο καλλιτέχνης οφείλει να είναι παθιασμένος, να ερευνήσει και να υποτάξει στην τέχνη του τα προσωπικά του πάθη με στόχο να τα μεταπλάσει σε  έργο τέχνης στο οποίο θα κρύβεται η δική του αλήθεια.

Η δίψα που μπορεί να εκφράσει ένα βλέμμα, η αγωνία δοσμένη από ένα χρώμα, η γραμμή, μια γραμμή που επιτίθεται , που γίνεται καμπύλη και ξαφνικά ερωτεύεται μαλακώνει. Μια μορφή αποδομημένη, γυμνή απ’ οτιδήποτε περιττό, να μεταλλάσετε σε αντικείμενο, το αντικείμενο του πόθου. Η τέχνη μας μιλάει, αποκαλύπτει μυστικά φόβους και πάθη. Πόσα κρύβει μια εικόνα άραγε;

Στόχος της έκθεσης είναι, οι καλλιτέχνες να αποκαλύψουν με τα έργα τους, το πάθος για την τέχνη τους και πως αυτό εκφράζεται μέσα από τα σύμβολα και τις φόρμες της προσωπικής τους γραφής. Να προκαλέσουν τον θεατή να εντοπίσει τις επιθυμίες οι οποίες κυριεύουν τον δημιουργό αλλά και την προσπάθεια του να τις εξευμενίσει μέσα από την τέχνη του.

13 σύγχρονοι εικαστικοί παρουσιάζουν την εργασία τους, μέσα από μια ποικιλία τεχνοτροπιών, από την οποία προκύπτει μια κωδικοποιημένη εκμυστήρευση, σχετικά με το πάθος στην τέχνη και το πάθος για την τέχνη. Έργα τα οποία προτρέπουν τον παρατηρητή να ανακαλύψει την πηγή της έμπνευσης, η οποία μεταφράζεται σε πάθος αποκαλύπτοντας εμμονές αλλά και την αφοσίωση του καλλιτέχνη στο προσωπικό του ύφος. Αυτό το πάθος αποτελεί τον εσωτερικό παλμό στο έργο, κάτι  το όποιο καθίστα το ζωγραφικό πίνακα αυτόνομο οργανισμό. Έτσι, ο θεατής καλείται να γίνει κοινωνός της συγκίνησης που διακρίνει τον δημιουργό, προκαλώντας τον διάλογο σχετικά με την εικαστική έκφραση.

 

Κείμενο – Επιμέλεια έκθεσης : Μπουραζάνης Κωνσταντίνος

Οργάνωση – Concept: Μπουραζάνης Κωνσταντίνος, Βλαχογιάννη Βίκυ

Γραφιστική Επιμέλεια: Μπουραζάνη Χριστίνα

Επικοινωνία Έκθεσης: PurPur Gallery

 

Διεύθυνση:

PURPUR GALLERY

Ανθήλης 6β Λαμία

Τ.Κ.:35100

Τηλ.: 2231307050

email:purpurgallery@gmail.com

purpurgallery@hotmail.com

Λεπτομέρειες

Αρχή:
14 Φεβρουαρίου @ 20:30
Τέλος:
7 Μαρτίου @ 14:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

PurPur gallery
Ανθήλης 6Β
Λαμία, 35100 Ελλάδα
Τηλέφωνο:
22313 07050