Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

FOSSCOMM 2019

Οκτ 11, 2019 @ 16:00 - Οκτ 13, 2019 @ 20:00

Το φετινό συνέδριο κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοικτού κώδικα FOSSCOMM θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας από 11 έως 13 Οκτωβρίου 2019, στη Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το συνέδριο αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και του Οργανισμού Ανοικτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ.

Το FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) είναι ένα ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοικτού κώδικα. Απευθύνεται σε προγραμματιστές, φοιτητές και γενικά σε όποιους ενδιαφέρονται για το open source ανεξαρτήτως του γνωστικού τους υποβάθρου. Συμμετέχουν κοινότητες ανοικτού λογισμικού, ομάδες προγραμματιστών και συντελεστών έργων. Το περιεχόμενο είναι ευρέως ενδιαφέροντος, από τεχνικά ζητήματα και workshops, μέχρι μεταφράσεις, νομικά θέματα, θέματα πολιτικής σχετικά με το ελεύθερο/ανοικτό λογισμικό κ.α.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους.

Συζήτηση: «Ανοιχτές Τεχνολογίες»

Την ημέρα της έναρξης των εργασιών του FOSSCOMM 2019 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση. Η συζήτηση θα έχει ως θέμα τις Ανοικτές Τεχνολογίες. Άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με τις Ανοικτές Τεχνολογίες θα συζητήσουν μεταξύ τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού σχετικές με το θέμα.

 

Workshops

Στη διάρκεια του FOSSCOMM 2019 οι συμμετέχοντες, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και ορισμένα Workshops. Στα Workshops, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν σχετικά με θέματα που αφορούν τις Ανοικτές Τεχνολογίες μέσω της εξάσκησης-πρακτικής τους. Επειδή οι θέσεις για τα Workshops είναι περιορισμένες, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερόμενων.

 

Παρουσιάσεις

Για δύο ημέρες, οι συμμετέχοντες του FOSSCOMM 2019 θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πληθώρα ομιλιών – παρουσιάσεων. Ομιλίες που αφορούν τις Ανοικτές Τεχνολογίες, και την εφαρμογή τους σε διάφορους κλάδους και για διάφορες λειτουργίες/υπηρεσίες.

 

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα και να ενημερωθείτε για τις ομιλίες στην ιστοσελίδα https://2019.fosscomm.gr/

 

Μπορείτε να ενημερώνεστε για νέα σχετικά με το συνέδριο σε οποιονδήποτε από τους παρακάτω συνδέσμους:

→  Website: https://2019.fosscomm.gr/

→  Facebook: https://www.facebook.com/Fosscomm-2019-348234339138486/

→ Twitter: https://twitter.com/fosscomm2019

Για οποιαδήποτε απορία και σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email fosscomm2019@gmail.com, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Οκτ 11, 2019 @ 16:00
Τέλος:
Οκτ 13, 2019 @ 20:00
Κατηγορία Εκδήλωση: