Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα για την καινοτομία στον Αγροτικό Τομέα από τον όμιλο «300»

Μάρτιος 29 @ 19:00

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση και βράβευση από τους «300». 

 

Ανοιχτή Πρόσκληση προς όλους απευθύνει ο Φιλοσοφικός Πολιτιστικός & Επιστημονικός Όμιλος «300», στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Λαμίας με θέμα την Αγροτική Παιδεία, Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία.

Στη σημαντική διαδραστική εκδήλωση με θέμα: «Αγροτικός Τομέας: Πως η καινοτομία φέρνει την επιτυχία» το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλίες σχετικά με την Αγροτική Γνώση, Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία, να ακούσει επιτυχημένα παραδείγματα της περιοχής και του κόσμου και να έρθει σε επαφή με επιχειρηματίες, παραγωγούς, αλλά και καθηγητές εξειδικευμένους πάνω στα Αγροτικά θέματα.

Στην εκδήλωση, θα μιλήσουν ο πρόεδρος των «300»,  δρ. Παναγιώτης Ιακωβής, Εκπρόσωποι του Πρότυπου Συνεταιρισμού «SteviaHellas», o διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού Χρήστος Σταμάτης, αλλά και καθηγητές του Παγκοσμίου Εμβέλειας «RutgersUniversity», από το NewJersey της Αμερικής.

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα δοθεί έμφαση στην ανταλλαγή απόψεων με το κοινό, σχετικά με τα θέματα:

Επιστήμη και παραγωγή πρωτογενούς κλάδου

Επιχειρηματικότητα και Αγροτικός Τομέας

Καινοτομία και Επιτυχία

Εξωστρέφεια και Πωλήσεις

Στόχος της εκδήλωσης που διοργανώνουν οι «300» είναι να μεταδοθεί σημαντική γνώση, να γίνει ανταλλαγή απόψεων , να μεταλαμπαδευτούν επιστημονικές μέθοδοι από τους Κορυφαίους του χώρου, καθώς και να υπάρξει δυνατότητα δικτύωσης μεταξύ των παρευρισκόμενων.

 

Στο τέλος της ομιλίας θα γίνει απονομή από το πρόεδρο των «300» Παναγιώτη Ιακωβή, του βραβείου «Θερμοπυλών» στον συνεταιρισμό «SteviaHellas» για την δράση του στην περιοχή της Φθιώτιδας, τις καινοτόμες γεωργικές πρακτικές που ακολουθεί και την συνεχόμενη ανάπτυξη του.

 

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

Το «RutgersUniversity» αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. στο πεδίο της αγροτικής επιστήμης. Στο δυναμικό του ανήκουν τα κορυφαία μυαλά του Αγροτικού Τομέα, αλλά υποστηρίζονται τεχνολογικά οι μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής τροφίμων. Στην Ελλάδα, το Rutgers διοργανώνει και υποστηρίζει επιστημονικά το Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για μια Νέα Γενιά», το οποίο υλοποιείται από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβια Ελλάς, με έδρα τη Λαμία Φθιώτιδας, αποτελεί Πρότυπο Συνεταιρισμό καλλιέργειας και τυποποίησης προϊόντων με στέβια. O SteviaHellas, όντας ο μοναδικός παραγωγός στέβιας σε μεγάλη κλίμακα σε όλη την Ευρώπη, ιδρύθηκε το 2012 ενώ απαρτίζεται από 47 παραγωγούς και μια 10μελή ομάδα διοίκησης. Ο Συνεταιρισμός, έχει επενδύσει στο να παράγει κορυφαίας ποιότητας προϊόντα, ειδικά στο να καλύψουν τις ανάγκες οποιασδήποτε αγοράς.

Ο SteviaHellas, αποτελεί Συνεταιριστικό Πρότυπο κι έχει πολλές φορές θεωρηθεί καινοτόμο μοντέλο παραγωγής & διοίκησης, έχοντας υπάρξει showcase σε συνέδρια όπως το ERC 2017, το SuperMarketForum αλλά και έχει δεχθεί επίσκεψη από τον Αμερικάνο Πρέσβη στην Ελλάδα. Τέλος, ο Συνεταιρισμός εκπαιδεύει συνεχώς τα μέλη του σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης Αγροτικών Περιοχών, μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων RurInno&RurAction που συμμετέχει, αλλά και τους νέους παραγωγούς του μέσω του Προγράμματος «Νέα Γεωργία για μια Νέα Γενιά», του RutgersUniversity.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Μάρτιος 29
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση: