Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Λαμία: Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Μαστρογιάννη

Μαΐ 18, 2019 @ 11:00

Το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ., στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας ο Βασίλης Μαστρογιάννης, θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο: “Δημοτική Αστυνόμευση”.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Το βιογραφικό του Βασίλη Μαστρογιάννη:

Ο Βασίλης Μαστρογιάννης γεννήθηκε την 05-02-1964 στο Κουμαρίτσι Φθιώτιδας, ένα μικρό ορεινό χωριό της Οίτης σε υψόμετρο 900 περίπου μέτρων, με αμφιθεατρική θέση και θέα προς τη Λαμία και την Βόρεια Εύβοια, καθώς και με ανοιχτό ορίζοντα προς τη  θάλασσα (Μαλιακό Κόλπο), κάτι που πάντα είχε  ιδιαίτερη σημειολογική αξία.

Είναι το τρίτο παιδί της Οικογένειας του Δημήτρη και της Βάιας Σγάγια, γεγονός που είχε κάποια πλεονεκτήματα, αφού ως μικρότερος ετύγχανε ιδιαίτερης προσοχής και αγάπης, γενικά όμως πέρασε φτωχικά παιδικά χρόνια με στερήσεις και δυσκολίες στη καθημερινότητα.

Η μητέρα του αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης με ενεργό συμμετοχή στα μεγάλα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή της Οίτης το 1942-1944, όπως η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, η μάχη της Παύλιανης, κ.ά. του μετέδωσε το μαχητικό και αδούλωτο πνεύμα και την υπερηφάνεια  που διέκριναν την ίδια σε όλη της τη ζωή, αλλά κυρίως την εποχή των εκτοπίσεων, των διώξεων και της φυλακίσεως της μητέρας της Γεωργίας κατά τον εμφύλιο.

Ο Βασίλης πήγε πρώτη Δημοτικού στο Σχολείο του χωριού που γεννήθηκε, πέρασε μία  σχολική χρονιά στο Γοργοπόταμο, το χωριό του πατέρα του, και τα επόμενα χρόνια μέχρι την εφηβεία τα πέρασε στη Λαμία. Έζησε επίσης για πέντε χρόνια στο Νέο Κρίκελλο όπου μετακόμισε η οικογένειά του, μέχρι που έφυγε για σπουδές και εργασία, αλλά  διατήρησε τις επαφές με τη γενέθλια γη μέχρι σήμερα, παρόλο που ζει μόνιμα στην Αθήνα.

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, αναγκαζόμενος για βιοποριστικούς λόγους, να δουλεύει από 13 χρονών σε διάφορες εργασίες ( Σιδηρουργείο, οικοδομές, καφέ- εστιατόρια κ.λ.π.), δεν έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στην βαθμολογική επιτυχία,  αλλά με την δυναμική του παρουσία και τη φιλική, αισιόδοξη και χαρούμενη  διάθεσή του, ετύγχανε αποδοχής από τους συμμαθητές του που τον εξέλεγαν κάθε χρόνο ως Πρόεδρο στη Τάξη, αλλά και Πρόεδρο στο δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Σχολείου.

Υπήρξε αθλητής μέσων αποστάσεων με καλές επιδόσεις στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας  και συμμετοχή σε Πανελλήνιους Αγώνες, καθώς και συμμετοχή στην λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας (1980). Παράλληλα έπαιζε ποδόσφαιρο σε διάφορες ομάδες της Φθιώτιδας, καθώς και στη Μικτή Ομάδα του Νομού.

Μετά το Λύκειο σπούδασε για δύο χρόνια στη Σχολή Γεωπονίας στο ΤΕΙ Λάρισας, στη συνέχεια κατατάχθηκε στο στρατό όπου υπηρέτησε στη Θήβα και στον Λαγκαδά και μετά τη θητεία του, εντάχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία από όπου αποστρατεύθηκε με αίτησή του το 2011, με τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή.

Υπηρέτησε σε διάφορες περιοχές της Χώρας (Αθήνα, Κυκλάδες, Λαμία, Ελληνοσκοπιανή μεθόριο), αλλά επί σειρά ετών διετέλεσε επιτελικό στέλεχος της Διεύθυνσης Οικονομικών όπου εξειδικεύτηκε στα Μισθολογικά, Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά θέματα του Στρατιωτικού εν γένει Προσωπικού. Από τη θέση αυτή συνέταξε και επεξεργάστηκε νομοτεχνικά μεταξύ άλλων, τον Ασφαλιστικό Νόμο των Στρατιωτικών και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, το νομοσχέδιο του μισθολογίου και πλήθος άλλων Διατάξεων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων.

Έχει σπουδάσει Διοίκηση και Οικονομικά στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου έχει επιτυχώς ολοκληρώσει  και τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στο Νομικό Πολιτισμό.

Επίσης είναι Πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ εκκρεμεί η κατάθεση και υποστήριξη της διατριβής του με αντικείμενο το Διοικητικό Δίκαιο.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Μαΐ 18, 2019
Ώρα:
11:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας