Αρχική Τοπικά Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί στη Λαμία! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί στη Λαμία! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» στην πόλη της Λαμίας, ταυτόχρονα με 31 ακόμη πόλεις της Ελλάδας.

 

 

Η δράση υλοποιήθηκε με μέριμνα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς». Στόχος της συγκεκριμένης δράσης, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων οδηγών οι οποίοι επιθυμούν να διασκεδάσουν να μην οδηγήσουν, δείχνοντας την υπευθυνότητα και το απαραίτητο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, τόση τη δική τους όσο και των υπόλοιπων μελών της παρέας.

Στην πόλη της Λαμίας, αρωγοί και ενεργοί συμπαραστάτες της όλης δράσης, ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ο Δήμος Λαμιέων, η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, η Τροχαίας Λαμίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Παράρτημα Λαμίας).

Το παρόν έδωσαν μετέχοντας ενεργά, ενστερνιζόμενοι τους σκοπούς της παραπάνω δράσης:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, κ. Ηλίας Κυρμανίδης,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λαμιέων, Δημήτρης Ρίζος και Κωνσταντίνος Τζούφλας,

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας κ. Δημήτριος Φούρλας,

Ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Λαμίας, Αστυνόμος Β΄ κ. Δημήτριος Μαγκλάρας, και η Αρχιφύλακας κ. Ιωάννα Τασούλα, οποία πραγματοποίησε και τα φιλικά – ενημερωτικά αλκοοτέστ.

Ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού (Παράρτημα Λαμίας), κ. Χρήστος Γεωργίου, καθώς και η εκπαιδεύτρια κ. Ελένη Αλεξανδρή,

Σημαντική ήταν η συμβολή της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Λαμιέων,  η οποία αποτελείτο από τους:

Αναστάσιο Χατζηγιάννη, Έφη Αληγεωργίου, Στέλιο Χανιωτάκη, Νίκη Καταλαγαριανού, Ιωάννη Κοντόπουλο, Αλέξανδρο Ελευθεριάδη, Ασπασία Δαλανίκα, Αλέξανδρο Αγγέλου, Βαγγέλη Λημναίο.

Οι εθελοντές με το ζήλο και την εξαιρετική προσήλωση στον σκοπό της δράσης πέρασαν το μήνυμα ότι «Αλκόολ και οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, διένειμαν ενημερωτικό υλικό, προέτρεψαν τους περαστικούς αλλά και τους θαμώνες των μπαρ και καφετεριών να δοκιμάσουν το αλκοοτέστ καταρρίπτοντας μύθους και φοβίες. Επίσης, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε σχετικά ερωτηματολόγια τα οποία υποβλήθηκαν άμεσα ηλεκτρονικά, ώστε το Ι.Ο.ΑΣ να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τα στατιστικά στοιχεία της δράσης σε πανελλήνιο επίπεδο. Το ενδιαφέρον των Λαμιωτών ήταν μεγάλο και όλοι αγκάλιασαν τη δράση αντιλαμβανόμενοι το μήνυμα: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει, Ο ΟΔΗΓΟΣ της Παρέας».

Επιπρόσθετα, παρότρυναν τους επικεφαλείς των φορέων διοργάνωσης καθώς και τους εθελοντές, να επαναλάβουν τέτοιες δράσεις οι οποίες αποσκοπούν στην αντιμετώπιση και τον περιορισμό των συνεπειών ενός οξέος κοινωνικού προβλήματος, που είναι τα ατυχήματα λόγω κατανάλωσης αλκοόλ και οι ανθρώπινες απώλειες στον βωμό της ασφάλτου.

Όλοι οι φορείς έδωσαν υπόσχεση για την ανάληψη ανάλογης δράσης και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου αντίστοιχη ενημέρωση να παρασχεθεί και σε άλλους κατοίκους της Φθιώτιδας, ώστε η κουλτούρα της οδικής ασφάλειας να γίνει ευρέως διαδεδομένη, αλλάζοντας τα δεδομένα που επηρεάζουν το γίγνεσθαι το τοπικών κοινωνιών.

Τέλος, όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, στην «14η Νύχτα Χωρίς Τροχαία Ατυχήματα».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τα νέα παιδιά με τα μπλουζάκια γιατί δεν τα αναφέρετε; Τώρα για τους φορείς που συμμετείχαν, όπως εθελοντές του δήμου και άλλοι που φαίνονται κιόλας από την εμφάνιση μάλλον ήθελαν να πάνε για ποτό και είπαν να κάνουν ένα πέρασμα για μια φωτογραφία. Από ουσία μηδέν. Άντε και του χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.